Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Uvaterv Zrt. aktuális innovációs eredményeinek hasznosítása

2012 augusztus 01.

 

Az "FI-150/44.80" tartócsalád 2010-ben elnyerte az Institution of Engineers, a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Tanácsadó Mérnökök, angol akadémia által alapított, Tierney Clark Díj I. helyezését, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal 2010.évi Innovációs Díjában részesült.

Projekt tevékenységek

A gyártás utáni első 100 nap alakváltozásának kontrolja a minőség ellenőrzése és a tetszőleges időpontban történő kiszállítás és minőségi átvétel érdekében.

A nemzetközileg is egyedülálló paraméterekkel rendelkező hídgerenda hazai alkalmazására már igen szép és jelentős mennyiségű példát lehet felmutatni. A gyártás során azonban kiderült, hogy az eddigi gyakorlatban szokatlan és egyedülállóan nagy tömegek (56 T) és feszítőerők (1000 T) miatt a gyártási fázisra további kísérletek eredményeihez kötött számítási modellekre van szükség. Ugyanis a gyártás utáni első 100 napban a tartó alakváltozása oly mértékű a kezdeti állapothoz képest, hogy az átadás-átvétel időpontjában, nem rendelkezünk kontrolált, elméleti értékekkel. Ez a probléma jelentősen megnehezíti a minőségellenőrzést ill. a minőség kontrolját. Ezért szükségesnek láttuk egy olyan matematikai modell előállítását, ami pontosan leképezte az első 100 nap alakváltozásait és kontrolálja a feltételezett anyagmodell kúszását. Így teljesen mindegy, hogy az átadás-átvétel milyen időpontban történik, pontosan lehet tudni, hogy az adott időben mért elmozdulások beleesnek-e az elmozdulási függvény tűrési zónájába. Ez jelentősen megkönnyíti a felhasználás előtti minőségi átvételt a kivitelezők részéről.

Nagy magasságban történő, betolásos technológia kidolgozása.

Magyarországon az eddigi gyakorlat nem indokolta hogy beépítési technológiát dolgozzunk ki 20 m feletti magasságra. A piackutatás alapján, potenciális külföldi alkalmazás esetében felmerült annak az igénye, hogy nagy magasságú völgyhidak is építhetőek, fejlesztésünk eredményeként ebből a hídgerendából. A közel 60 tonnás emelési súly nem teszi lehetővé, gazdaságosan az ilyen magasságra történő felemelést. A kifejlesztett technológia segítségével a megépült töltésről, a híd két oldalán végigvezetett és a pillérek tetején rögzített segédszerkezet segítségével betolható a hídgerenda. Ennek a technológiai fejlesztésnek az eredményeként a gerenda alkalmazhatóságát a környező országok más geográfiai viszonyai között kívánjuk hasznosítani.

Orosz szabványok szerinti statikai ellenőrzések és termékmódosítás elvégzése az FÁK piacokon történő értékesítés érdekében.

A FÁK országok piaca jelentős felvevő potenciállal rendelkezik. Jelen innovációs projektünk zárásaként kidolgozzuk a GOSZT szabványok szerinti alkalmazási tervdokumentációt és adaptációs dokumentációkat. Ezek segítségével lehetőségünk nyílik ezeken, a piacokon is a termék értékesítésére.

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print