Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

1-3 villamos felújítása és meghosszabbítása

2013 június 20.

Konzorciumunk 2012 tavaszán kapott megbízást a Budapesti Közlekedési Központtól (BKK) az 1-es és 3-as villamos rekonstrukciója, fejlesztése projekt tenderterveinek elkészítésére.
Az 1-es villamos dél-budai meghosszabbítását – mely magában foglalja a Rákóczi hídon való átvezetést – cégünk út- és vasúttervező irodájának fiatal mérnökcsapata a vállalatunknál megtalálható szakági tervezők széles körével együtt tervezte.

A munka megkövetelte a szoros együttműködést a megrendelő BKK-val, a majdani üzemeltető Budapesti Közlekedési Vállalattal, az érintett önkormányzatokkal és hatóságokkal, valamint a meglévő vonal felújításának terveit készítő FŐMTERV Zrt. mérnökeivel is.

A Rákóczi híd (korábbi nevén Lágymányosi híd, melynek tervezésében szintén részt vett vállalatunk) ugyan eredetileg is úgy épült, hogy a villamos pálya átvezethető legyen rajta, ám az azóta kiépült kulturális városközpont miatt megváltozott zaj- és rezgésvédelmi követelmények miatt teljesen új pályaszerkezet kialakítására volt szükség.

Újdonság továbbá a Fővárosban elsőként kialakítandó zöld vágány is. A villamos újonnan épülő szakaszának terveiben a legkorszerűbb rugalmas pályaszerkezet és füvesített vágányzóna szerepel.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print