Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése

2021 június 10.

Aki a napokban Budakeszi főútján autózott több háromlábú állványra rögzített, speciális műszerrel szembesülhetett az út mentén. Természetesen, aggodalomra semmi ok, nem traffipaxokba botlott, hanem az UVATERV Zrt. Geodéziai- és ingatlanrendezési iroda földmérői végeznek észleléseket Robot mérőállomásokkal, valamint nagy pontosságú műholdas helymeghatározást GNSS vevőkkel.

A tervezési alaptérkép készítésének apropója, hogy cégünk végzi a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. megbízásából a „Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése projekt előkészítés kapcsán engedélyezési tervek elkészítése, a létesítéshez szükséges engedélyek megszerzése, valamint a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítése” tárgyú projekt tervezési feladatait.

A szerződés aláírására ünnepélyes keretek között, 2021. június 8-án, Budakeszin került sor Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Pokorni Zoltán, Budapest Főváros XII. kerületének polgármestere, Győri Ottília, Budakeszi polgármestere, Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Zrt. vezérigazgatója, valamint Bretz Gyula az UVATERV Zrt. elnök-vezérigazgatója részvételével.

A projekt célja, közösségi közlekedés előtérbe helyezése, illetve előnyben részesítése Budakeszin, illetve a bevezető utakon. Ennek érdekében fontos feladatunk buszsávok kialakítása, P+R parkolók létesítése, intelligens jelzőlámpa szabályozás, illetve forgalomtechnikai felülvizsgálat.

A projekt eredményeképpen teljes üzemidőben közel állandó, kiszámítható menetidejű, igen sűrű (átlagosan 2-3 percenkénti) autóbusz közlekedés valósulhat meg Budakeszitől a Széll Kálmán térig, mely a Zsámbéki-medencét ebben az irányban kiszolgáló valamennyi buszjáratot kedvezően érint.

A tervezési feladat része továbbá a térség kerékpárút hálózatának koncepcionális tervezése, valamint egy összekötő út tanulmánytervi vizsgálata a 1102., 1103. és 8102. j. utak, valamint Meggyes, Máriamakk és Nagyszénászug városrészek között.

A projekt a bevezetőben említett geodéziai felmérést követően a tanulmánytervi fázissal elindult, majd egyesített engedélyezési és kiviteli tervezéssel folytatódik. A tervek szerint a feltárt aspektusok alapján, a végleges műszaki megoldást közmegegyeztetés során alakítják ki.

A megvalósítási folyamán számos alkalommal nyújtunk tájékoztatást a széles nyilvánosság számára is a megrendelő által meghatározott módon, az amúgy műszakilag igazi kihívásokat tartalmazó tervezési folyamat aktuális állásáról.

A tervek elkészítésére, valamint az engedélyek beszerzésére 520 nap áll rendelkezésre.

  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}

Print

Aktualitások

A Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése

Aki a napokban Budakeszi főútján autózott több háromlábú állványra rögzített, speciális műszerrel szembesülhetett az út mentén. Természetesen, aggodalomra semmi ok, nem traffipaxokba botlott, hanem az UVATERV Zrt. Geodéziai- és ingatlanrendezési iroda földmérői végeznek észleléseket Robot mérőállomásokkal, valamint nagy pontosságú műholdas helymeghatározást GNSS vevőkkel.

Bővebben

A SZELLEMI MUNKA ÚJ ÚTJAIN (archív előadások)

2014-ben az Óbudai Egyetemen többen kollégánk előadást tartott  "Számítástechnika az UVATERV-ben  1964-1992 " címmel, melynek anyagát most a rendelkezésünkre bocsájtották.

 

Az előadások anyaga az alábbi linkekről PDF formátumban tekinthető meg:

Bővebben

FORGALMI POTENCIÁLOK VÁLTOZÁSA 1995 ÉVTŐL A KÖZÚTHÁLÓZAT VÁLTOZÁSA FÜGGVÉNYÉBEN

Tartalmi kivonat:

Az UVATERV Zrt tervtárában a forgalmi modellezésről 1995-től, már digitálisan felhasználható formában rendelkezésre állnak adatok, amelyek alapján bemutatjuk, hogyan változtak a forgalmi potenciálok az országosan elfogadott, és az EU-nak is bemutatott jelenlegi alapmodellekben az 1995 évben kifejlesztetthez képest.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print