Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése

2021 június 10.

Aki a napokban Budakeszi főútján autózott több háromlábú állványra rögzített, speciális műszerrel szembesülhetett az út mentén. Természetesen, aggodalomra semmi ok, nem traffipaxokba botlott, hanem az UVATERV Zrt. Geodéziai- és ingatlanrendezési iroda földmérői végeznek észleléseket Robot mérőállomásokkal, valamint nagy pontosságú műholdas helymeghatározást GNSS vevőkkel.

A tervezési alaptérkép készítésének apropója, hogy cégünk végzi a BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. megbízásából a „Zsámbéki-medence autóbuszos közlekedésének fejlesztése projekt előkészítés kapcsán engedélyezési tervek elkészítése, a létesítéshez szükséges engedélyek megszerzése, valamint a kiviteli tervek és tenderdokumentáció elkészítése” tárgyú projekt tervezési feladatait.

A szerződés aláírására ünnepélyes keretek között, 2021. június 8-án, Budakeszin került sor Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Pokorni Zoltán, Budapest Főváros XII. kerületének polgármestere, Győri Ottília, Budakeszi polgármestere, Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Zrt. vezérigazgatója, valamint Bretz Gyula az UVATERV Zrt. elnök-vezérigazgatója részvételével.

A projekt célja, közösségi közlekedés előtérbe helyezése, illetve előnyben részesítése Budakeszin, illetve a bevezető utakon. Ennek érdekében fontos feladatunk buszsávok kialakítása, P+R parkolók létesítése, intelligens jelzőlámpa szabályozás, illetve forgalomtechnikai felülvizsgálat.

A projekt eredményeképpen teljes üzemidőben közel állandó, kiszámítható menetidejű, igen sűrű (átlagosan 2-3 percenkénti) autóbusz közlekedés valósulhat meg Budakeszitől a Széll Kálmán térig, mely a Zsámbéki-medencét ebben az irányban kiszolgáló valamennyi buszjáratot kedvezően érint.

A tervezési feladat része továbbá a térség kerékpárút hálózatának koncepcionális tervezése, valamint egy összekötő út tanulmánytervi vizsgálata a 1102., 1103. és 8102. j. utak, valamint Meggyes, Máriamakk és Nagyszénászug városrészek között.

A projekt a bevezetőben említett geodéziai felmérést követően a tanulmánytervi fázissal elindult, majd egyesített engedélyezési és kiviteli tervezéssel folytatódik. A tervek szerint a feltárt aspektusok alapján, a végleges műszaki megoldást közmegegyeztetés során alakítják ki.

A megvalósítási folyamán számos alkalommal nyújtunk tájékoztatást a széles nyilvánosság számára is a megrendelő által meghatározott módon, az amúgy műszakilag igazi kihívásokat tartalmazó tervezési folyamat aktuális állásáról.

A tervek elkészítésére, valamint az engedélyek beszerzésére 520 nap áll rendelkezésre.

  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print