Az alkotás jövője

2019 április 18.

        2019. április 11.-én került megrendezésre a Varinex Zrt. „Az alkotás jövője” elnevezésű workshop-ja, mely hazánk legnagyobb 3D nyomtatási kapacitással bíró digitális gyárába kalauzolt el. A szakmai eseményen Cégünket Groma Levente irodavezető helyettes és Stenzel Sándor főmunkatárs képviselte.
 

        A színvonalas előadások bepillantást engedtek a gyártási folyamatokat támogató generatív tervezési technológiákba, esettanulmányokon keresztül mutatták be annak létjogosultságát. A negyedik ipari forradalom, azaz az IPAR 4.0 a gyártási módszerek drasztikus változását hozza el, szorosabbra fonva az informatikai rendszerek és az automatizálás kapcsolatát. Ez magával hozza a mesterséges intelligencia fejlődését – az öntanító megoldásokkal, illetve a nagy kapacitással bíró felhőalapú adatfeldolgozást is.

        Az AutoDesk új gépészeti szoftvergyűjteményének, illetve a vasúti járműgyártás korszerű tervezési lehetőségeinek megismerése után a résztvevők beléphettek a virtuális világba VR szemüveg segítségével.

        Az eseményt záró gyárlátogatás folyamán pedig megismerkedhettek a 3D nyomtatási technológiákkal. Ezen eljárások már régen nem a 3D-modellek „hobbiszintű” kinyomtatásról szólnak! A felhasznált alapanyagok sokszínűségének köszönhetően szerszámok, alkatrészek, tokozások, sőt öntőformák is 3D nyomtathatók a korábbi gyártási technológiák időigényének töredéke alatt.

        Az egész napos programról elmondhatjuk, hogy kollégáink valóban betekintést nyertek az alkotás jövőjébe!

Print

Print