Placeholder Image

CORRIGO GNSS Szakmai Napon jártunk.

2022 október 14.

2022. október 12.-én került megrendezésre az első CORRIGO GNSS Szakmai Nap. Az eseménynek az impozáns ZalaZONE komplexum biztosította a helyszínt.

A résztvevők átfogó képet kaphattak arról, milyen széles skálán is mozog az RTK GNSS technológia felhasználása. Emellett előadások hangoztak el Magyarország űrstartégiájáról, az Európai Űrügynökség programjairól, földmegfigyelésről. Az előadások szünetében RUIDE műszerbemutató várta az érdeklődőket.

A szervezők betekintést engedtek a CORRIGO valós idejű korrekció szolgáltató rendszer működésébe, múltjába, illetve tervezett jövőjébe is. Ez a CORS hálózat (Continuously Operating Reference Stations – folyamatosan üzemelő referencia állomások) sok tekintetben egyedülállónak mondható hazánkban, hiszen országos lefedettséggel szolgáltat VRS (Virtual Reference Station – virtuális referenciaállomás) hálózatos megoldásban 4-konstellációs – azaz GPS, GLONASS, GALILEO és Beidou – korrekciókat.

A CORRIGO azzal, hogy az amerikai, orosz, európia és kínai navigációs műholdrendszerek jeleire egyidejűleg képes korrekciót biztosítani mobilneten keresztül, számos nagy pontosságigényű földi felhasználói szakágat szolgál ki. Elég csak a geodéziára, a precíziós mezőgazdasági munkák, illetve az önvezető járművek navigációjának támogatására gondolni.

Cégünk Geodéziai és Ingatlanrendezési irodája több RTK GNSS vevővel előfizetője a CORRIGO magas szintű szolgáltatásainak. A konferencián Térszkennelési és BIM Szakosztályunk is megjelent, Stenzel Sándor szakosztályvezető pedig előadást is tartott. Prezentációjában a Cégünknél alkalmazott GNSS helymeghatározással támogatott 3D-szkennelést mutatta be.

A programot izgalmas buszos „kirándulás” zárta, mely során a látogatók megtekinthették a ZalaZONE tesztpályáit.

Összességében a konferencia nagyon magas szakmai színvonalon zajlott. Reméljük jövőre is megrendezésre kerül és lehetőségünk lesz részt venni rajta!

GNSS-szel támogatott térszkennelés az UVATERV Zrt.-nél c. előadás LETÖLTÉSE

Print

Print