Placeholder Image

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022 november 07.

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Standunkon kollégáink az infrastruktúra tervezési folyamat két végpontját mutatták be: a kezdeti, geodéziával támogatott, nagyteljesítményű terepi adatgyűjtést, illetve a tervezések eredményeként megjelenő mérhető, barangolható 3D-modellek virtuális valóságát, valamint azok valós világba helyezését az AR (Augmented Reality – kiterjesztett valóság) technológia segítségével.

Az előbbit a Trimble TX8 3D-szkennerrel reprezentálták, az utóbbit pedig a Trimble HoloLens2 XR10 AR-sisak kivetített képével mutatták be. Így lehetett, hogy 504. Térszkennelési és BIM Szakosztályunk szakemberei a Debreceni Egyetem Díszudvarába „varázsolták” a Cégünk által tervezett M44 Tisza-híd 3D bejárható modelljét is.
Nem véletlen tehát, hogy standunkat nagy érdeklődés övezte, a látványos bemutatóink számos látogatót vonzottak.

A Konferencián rengeteg szekcióelőadás hangzott el. A 6. sz. „Pontfelhők” teremben Stenzel Sándor szakosztályvezető tartott prezentációt a „Térszkenner alkalmazása az UVATERV Zrt.-nél” címmel. Bemutatta Cégünket, szakágainkat és irodáinkat. Ezt követően számos példát hozott a 3D-szkennelés eredménytermékeiből. A hagyományos geodéziai megoldások támogatása mellett külön kitért a 3D-pontfelhőkből automatizált módon kinyerhető, a környezeti tervezésben használatos fakataszter előállításának módjára is.

A nagy látogatószámmal büszkélkedhető XIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás idén is magas színvonalú, profi, ugyanakkor emberközpontú eseménynek bizonyult.
Reméljük jövő májusban a következőn is tiszteletünket tehetjük!

A Konferenciakötetben idén megjelent szakmai cikkünk innen tölthető le.


A konferencia hivatalos honlapja: https://giskonferencia.unideb.hu/

 

Print

Print