Kutatók Éjszakája 2019

2019 szeptember 30.

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Idén a jeles esemény szeptember 27-28.-ára esett, melyre az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatika Intézete felkérte Stenzel Sándor főmunkatársunkat dupla előadás tartására.

 

 

 

 

 

 

 

Kollégánk Székesfehérváron a Budai úti Campuson a 3D szkennelés elvéről, mérőrendszerekről és módszerekről tartott prezentációkat. Összefoglalta és osztályozta a 3D megoldások technikai hátterét, illetve látványos videókkal bepillantást engedett néhány, 3D-szkennerrel elkészített tervezési munkánkba.

 

 

 

 

 

 

 

Az előadást gyakorlati bemutató zárta, mely folyamán beszkennelte a hallgatóságot egy Stonex X300 3D statikus szkennerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően társelőadójaként Kandra Lajos (Burken Kft.) a hazai GeoSLAM hivatalos képviselője tartott eszközbemutatót a gyártó kézi szkennereiről. Ennek részeként felkért egy GEO-s hallgatót, hogy egy GeoSLAM HORIZON mobil térképező rendszerrel mérje fel a Campus első emeletét, majd kisétálva, járja körbe a teljes épületet.

Az ifjú kolléga tehetségét és a kéziszkenner teljesítményét dicséri, hogy alig negyed órás adatgyűjtésből nagy felbontású és pontosságú 3D illesztett pontfelhő állt elő.

Az egész szakmai rendezvény remek hangulatban telt.

Ezúton is köszönjük a meghívást a GEO-nak. Reméljük, jövőre újra találkozunk!

Print

Print