Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az alkotás jövője

2019 április 18.

        2019. április 11.-én került megrendezésre a Varinex Zrt. „Az alkotás jövője” elnevezésű workshop-ja, mely hazánk legnagyobb 3D nyomtatási kapacitással bíró digitális gyárába kalauzolt el. A szakmai eseményen Cégünket Groma Levente irodavezető helyettes és Stenzel Sándor főmunkatárs képviselte.
 

        A színvonalas előadások bepillantást engedtek a gyártási folyamatokat támogató generatív tervezési technológiákba, esettanulmányokon keresztül mutatták be annak létjogosultságát. A negyedik ipari forradalom, azaz az IPAR 4.0 a gyártási módszerek drasztikus változását hozza el, szorosabbra fonva az informatikai rendszerek és az automatizálás kapcsolatát. Ez magával hozza a mesterséges intelligencia fejlődését – az öntanító megoldásokkal, illetve a nagy kapacitással bíró felhőalapú adatfeldolgozást is.

        Az AutoDesk új gépészeti szoftvergyűjteményének, illetve a vasúti járműgyártás korszerű tervezési lehetőségeinek megismerése után a résztvevők beléphettek a virtuális világba VR szemüveg segítségével.

        Az eseményt záró gyárlátogatás folyamán pedig megismerkedhettek a 3D nyomtatási technológiákkal. Ezen eljárások már régen nem a 3D-modellek „hobbiszintű” kinyomtatásról szólnak! A felhasznált alapanyagok sokszínűségének köszönhetően szerszámok, alkatrészek, tokozások, sőt öntőformák is 3D nyomtathatók a korábbi gyártási technológiák időigényének töredéke alatt.

        Az egész napos programról elmondhatjuk, hogy kollégáink valóban betekintést nyertek az alkotás jövőjébe!

  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print