Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Befejeztük a speciális építőipari technológiák című projektünket

2013 szeptember 18.

Cégünk szeptember elején befejezte az Új Széchenyi terv keretében 2012-ben megkezdett fejlesztési munkájának második részét, amelynek végrehajtása során egy speciális vasbeton vázas építési technológiát dolgozott ki a BME és az Unionplan Kft. közreműködésével.

A kormány keleti nyitás gazdaságpolitikájának és piaci elképzeléseinek megfelelően több magyar építőipari tervező és kivitelező cég is tevékeny, illetve tevékenységet kíván folytatni Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban, amely országok jelentős területei földrengésveszélyes zónákban vannak. Ezért elsőrendű fontosságú olyan innovációs és fejlesztési feladatok meghatározása, majd kidolgozása, és a gyakorlatba ültetése, amivel a magyar cégek a fenti országokban megjelenhetnek és a hozzáadott többlet teljesítmény révén (is) piacot szerezhetnek az építőipar területén.
Az Uvaterv ennek a fenti stratégiának a megvalósításának részeként, határozta el „Vasbeton keretek betonacél vázainak vizsgálata orosz földrengés szabványok szerint - műszaki dokumentáció és járulékos feladatok elvégzése” című fejlesztési feladatnak a kidolgozását.
A több mint féléves fejlesztés eredményeként létrejött standardizált vasalási csomópontok, alkalmasak a földrengéses környezetben épülő vasbetonvázas keretszerkezetű épületek gyors megtervezésére és megépítésére az elkészült technológia utasításoknak megfelelően.
A BME Hidak ás Szerkezetek Tanszékén elvégzett kísérletek, pedig a technológia alkalmazhatóságát nagymértékben segíthetik.
Terveink szerint a továbbiakban folytatni kívánjuk az egyetemen megkezdett vizsgálatokat annak a célnak a reményében, hogy a jövőben még biztonságosabb épületek létesülhessenek ezekben a régiókban is.

Print

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print