Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Befejeztük a speciális építőipari technológiák című projektünket

2013 szeptember 18.

Cégünk szeptember elején befejezte az Új Széchenyi terv keretében 2012-ben megkezdett fejlesztési munkájának második részét, amelynek végrehajtása során egy speciális vasbeton vázas építési technológiát dolgozott ki a BME és az Unionplan Kft. közreműködésével.

A kormány keleti nyitás gazdaságpolitikájának és piaci elképzeléseinek megfelelően több magyar építőipari tervező és kivitelező cég is tevékeny, illetve tevékenységet kíván folytatni Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban, Azerbajdzsánban, Türkmenisztánban, amely országok jelentős területei földrengésveszélyes zónákban vannak. Ezért elsőrendű fontosságú olyan innovációs és fejlesztési feladatok meghatározása, majd kidolgozása, és a gyakorlatba ültetése, amivel a magyar cégek a fenti országokban megjelenhetnek és a hozzáadott többlet teljesítmény révén (is) piacot szerezhetnek az építőipar területén.
Az Uvaterv ennek a fenti stratégiának a megvalósításának részeként, határozta el „Vasbeton keretek betonacél vázainak vizsgálata orosz földrengés szabványok szerint - műszaki dokumentáció és járulékos feladatok elvégzése” című fejlesztési feladatnak a kidolgozását.
A több mint féléves fejlesztés eredményeként létrejött standardizált vasalási csomópontok, alkalmasak a földrengéses környezetben épülő vasbetonvázas keretszerkezetű épületek gyors megtervezésére és megépítésére az elkészült technológia utasításoknak megfelelően.
A BME Hidak ás Szerkezetek Tanszékén elvégzett kísérletek, pedig a technológia alkalmazhatóságát nagymértékben segíthetik.
Terveink szerint a továbbiakban folytatni kívánjuk az egyetemen megkezdett vizsgálatokat annak a célnak a reményében, hogy a jövőben még biztonságosabb épületek létesülhessenek ezekben a régiókban is.

Print

Aktualitások

Felmérés a város(ok) felett

A Magyar Légimentők 7 bázisukról évente átlagosan 2400 esetben végeznek mentési feladatokat, leginkább súlyos baleseteknél, kritikus ellátási szituációkban.

Bővebben

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

A Széchenyi 2020 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program VEKOP-2.1.1.-15 kódszámú „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásra az UVATERV Zrt. a „Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése” címmel beadott megvalósítandó projektje 2018-ban támogatást nyert.

Bővebben

Technológiák és tevékenységek bemutatása a Debreceni Egyetemen.

2017. november 26-27.-én Stenzel Sándor kollégánk, eleget téve a Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Építőipari Intézet, Építőmérnök Tanszékének megtisztelő felkérésére, két napon keresztül tartott szakmai előadásokat és műszaki gyakorlatokat a patinás intézményben.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print