Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022 november 07.

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Standunkon kollégáink az infrastruktúra tervezési folyamat két végpontját mutatták be: a kezdeti, geodéziával támogatott, nagyteljesítményű terepi adatgyűjtést, illetve a tervezések eredményeként megjelenő mérhető, barangolható 3D-modellek virtuális valóságát, valamint azok valós világba helyezését az AR (Augmented Reality – kiterjesztett valóság) technológia segítségével.

Az előbbit a Trimble TX8 3D-szkennerrel reprezentálták, az utóbbit pedig a Trimble HoloLens2 XR10 AR-sisak kivetített képével mutatták be. Így lehetett, hogy 504. Térszkennelési és BIM Szakosztályunk szakemberei a Debreceni Egyetem Díszudvarába „varázsolták” a Cégünk által tervezett M44 Tisza-híd 3D bejárható modelljét is.
Nem véletlen tehát, hogy standunkat nagy érdeklődés övezte, a látványos bemutatóink számos látogatót vonzottak.

A Konferencián rengeteg szekcióelőadás hangzott el. A 6. sz. „Pontfelhők” teremben Stenzel Sándor szakosztályvezető tartott prezentációt a „Térszkenner alkalmazása az UVATERV Zrt.-nél” címmel. Bemutatta Cégünket, szakágainkat és irodáinkat. Ezt követően számos példát hozott a 3D-szkennelés eredménytermékeiből. A hagyományos geodéziai megoldások támogatása mellett külön kitért a 3D-pontfelhőkből automatizált módon kinyerhető, a környezeti tervezésben használatos fakataszter előállításának módjára is.

A nagy látogatószámmal büszkélkedhető XIII. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás idén is magas színvonalú, profi, ugyanakkor emberközpontú eseménynek bizonyult.
Reméljük jövő májusban a következőn is tiszteletünket tehetjük!

A Konferenciakötetben idén megjelent szakmai cikkünk innen tölthető le.


A konferencia hivatalos honlapja: https://giskonferencia.unideb.hu/

 

  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}

Print

Aktualitások

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

CORRIGO GNSS Szakmai Napon jártunk.

2022. október 12.-én került megrendezésre az első CORRIGO GNSS Szakmai Nap. Az eseménynek az impozáns ZalaZONE komplexum biztosította a helyszínt.

Bővebben

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print