Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Kutatók Éjszakája 2019

2019 szeptember 30.

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Idén a jeles esemény szeptember 27-28.-ára esett, melyre az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának Geoinformatika Intézete felkérte Stenzel Sándor főmunkatársunkat dupla előadás tartására.

 

 

 

 

 

 

 

Kollégánk Székesfehérváron a Budai úti Campuson a 3D szkennelés elvéről, mérőrendszerekről és módszerekről tartott prezentációkat. Összefoglalta és osztályozta a 3D megoldások technikai hátterét, illetve látványos videókkal bepillantást engedett néhány, 3D-szkennerrel elkészített tervezési munkánkba.

 

 

 

 

 

 

 

Az előadást gyakorlati bemutató zárta, mely folyamán beszkennelte a hallgatóságot egy Stonex X300 3D statikus szkennerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően társelőadójaként Kandra Lajos (Burken Kft.) a hazai GeoSLAM hivatalos képviselője tartott eszközbemutatót a gyártó kézi szkennereiről. Ennek részeként felkért egy GEO-s hallgatót, hogy egy GeoSLAM HORIZON mobil térképező rendszerrel mérje fel a Campus első emeletét, majd kisétálva, járja körbe a teljes épületet.

Az ifjú kolléga tehetségét és a kéziszkenner teljesítményét dicséri, hogy alig negyed órás adatgyűjtésből nagy felbontású és pontosságú 3D illesztett pontfelhő állt elő.

Az egész szakmai rendezvény remek hangulatban telt.

Ezúton is köszönjük a meghívást a GEO-nak. Reméljük, jövőre újra találkozunk!

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print