Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése

2015 december 01.

UVATERV ZRT.

1117 Budapest, Dombóvári út 17-19.

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése közlekedési infrastruktúra szerkezethez

A szerződött támogatás összege:   62.250 ezer Ft.

A támogatás mértéke:                        60,20%

A projekt teljes költsége több mint 100 millió forint, amely megfelel az előzetes terveknek. A fejlesztés céljaként új tartószerkezeti könnyűbeton kifejlesztését végezzük el közlekedési infrastruktúra szerkezetekhez.

A közel 20 hónapos időszak alatt az alapkutatásoktól a piacon hasznosítható használati mintaoltalmi bejelentést teszünk, illetve a szakmai közösség számára jelentős műszaki előírás tervezetet dolgozunk ki.

Fejlesztési munka elvégzése során létrejövő tudásbázist meglévő tervezési megbízásaink során tudjuk adaptálni. A kutatási feladatokat a BME tanszékeinek aktív együttműködésével végezzük, támaszkodva a speciális akadémiai tudásra és a laboratóriumokban végrehajtható számtalan kísérlet eredményére.

Mivel a projekt tartalmazta a hazai alkalmazási környezet felkészítését is a jövőbeni speciális feltételek zökkenőmentes alkalmazhatósága érdekében, ezért az oktatás, tervezés és kivitelezés területén széleskörű tájékoztatást végeztünk konferenciákon és szakmai fórumokon egyaránt.

 

 

 

 

- 2015. október 19.

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Print

Aktualitások

Korszerű betonelemek anyagtudományi fejlesztése

Kedvezményezett neve:
UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Konzorciumvezető)
FERROBETON Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelem-gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság Anchor
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Konzorciumi tag)

Projekt címe: „Korszerű betonelemek anyagtudományi fejlesztése”

A támogatás összege: 681.749.827, - Ft

A támogatás mértéke: 65,18%

Bővebben

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print