Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése

2015 december 01.

UVATERV ZRT.

1117 Budapest, Dombóvári út 17-19.

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése közlekedési infrastruktúra szerkezethez

A szerződött támogatás összege:   62.250 ezer Ft.

A támogatás mértéke:                        60,20%

A projekt teljes költsége több mint 100 millió forint, amely megfelel az előzetes terveknek. A fejlesztés céljaként új tartószerkezeti könnyűbeton kifejlesztését végezzük el közlekedési infrastruktúra szerkezetekhez.

A közel 20 hónapos időszak alatt az alapkutatásoktól a piacon hasznosítható használati mintaoltalmi bejelentést teszünk, illetve a szakmai közösség számára jelentős műszaki előírás tervezetet dolgozunk ki.

Fejlesztési munka elvégzése során létrejövő tudásbázist meglévő tervezési megbízásaink során tudjuk adaptálni. A kutatási feladatokat a BME tanszékeinek aktív együttműködésével végezzük, támaszkodva a speciális akadémiai tudásra és a laboratóriumokban végrehajtható számtalan kísérlet eredményére.

Mivel a projekt tartalmazta a hazai alkalmazási környezet felkészítését is a jövőbeni speciális feltételek zökkenőmentes alkalmazhatósága érdekében, ezért az oktatás, tervezés és kivitelezés területén széleskörű tájékoztatást végeztünk konferenciákon és szakmai fórumokon egyaránt.

 

 

 

 

- 2015. október 19.

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print