Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése

2015 december 01.

UVATERV ZRT.

1117 Budapest, Dombóvári út 17-19.

Szerkezeti könnyűbeton fejlesztése közlekedési infrastruktúra szerkezethez

A szerződött támogatás összege:   62.250 ezer Ft.

A támogatás mértéke:                        60,20%

A projekt teljes költsége több mint 100 millió forint, amely megfelel az előzetes terveknek. A fejlesztés céljaként új tartószerkezeti könnyűbeton kifejlesztését végezzük el közlekedési infrastruktúra szerkezetekhez.

A közel 20 hónapos időszak alatt az alapkutatásoktól a piacon hasznosítható használati mintaoltalmi bejelentést teszünk, illetve a szakmai közösség számára jelentős műszaki előírás tervezetet dolgozunk ki.

Fejlesztési munka elvégzése során létrejövő tudásbázist meglévő tervezési megbízásaink során tudjuk adaptálni. A kutatási feladatokat a BME tanszékeinek aktív együttműködésével végezzük, támaszkodva a speciális akadémiai tudásra és a laboratóriumokban végrehajtható számtalan kísérlet eredményére.

Mivel a projekt tartalmazta a hazai alkalmazási környezet felkészítését is a jövőbeni speciális feltételek zökkenőmentes alkalmazhatósága érdekében, ezért az oktatás, tervezés és kivitelezés területén széleskörű tájékoztatást végeztünk konferenciákon és szakmai fórumokon egyaránt.

 

 

 

 

- 2015. október 19.

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

Print

Aktualitások

Sajtóközlemény

Az Uvaterv Zrt. „Építőipari kompozit anyagok implementálása” című K+F projektje az adatok feldolgozásával és a tevékenység dokumentálásával lezárult

A projekt a Magyar Kormány támogatásával (ED_16-1-2016-0012) a Nemzeti Kutatási és Innovációs Alapból nyújtott 500 ezer forintnyi támogatás felhasználásával valósulhatott meg.

Bővebben

Az UVATERV előadásai a 2017. évi „HIDÁSZ NAPOK”-on

A Hidászokért Egyesület 2017. június 7-8-9 -én rendezte meg az idei „HIDÁSZ NAPOK”-at Siófokon, a Hotel Azúr Siófok- ban.
A két és félnapos Konferencián az UVATERV Zrt. részéről ketten is tartottak előadást.

Bővebben

JEC world Nemzetközi Kompozit Esemény

Mint minden a világban változik és egyetlen állandó dolog maga a változás. Ez a gondolat jutott az eszembe, amikor a fenti címmel megnevezett esemény leírásába fogtam. Mert igenis egy esemény volt, ami magába foglalta a klasszikus értelmű, vásár, kiállítás, konferencia, szakkiállítás, szimpózium, termékbemutató, üzleti találkozó nevekkel ismert fogalmakat egy térben és időben március 14 és 16 között Párizs Villepinte, Parc des Expositions területén.

Bővebben

Projektjeink

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

A KOSSUTH TÉRI MÉLYGARÁZS és LÁTOGATÓKÖZPONT TERVEZÉSE

Az újságcikkben bemutatjuk a Parlament környezetének megújulását célzó kiemelt beruházás egyik részeként megvalósuló nagyszabású létesítmény – a mélygarázs és látogatóközpont – tervezési, és vasbeton szerkezeti sajátosságait. A munkában nem csak mint tervezők, de tervezői művezetőként is részt vettünk a kivitelezés teljes időtartama alatt. Helyszín: Budapest, Magyarország.

A Vasbetonépítés című folyóirat 2014/1-es lapszámában megjelent cikk utánközlése.

Bővebben

(Budapest-) Rákos – Hatvan vonalszakasz engedélyezési tervei

Előzmények

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az UVATERV Zrt.-t bízta meg a Rákos – Hatvan vasútvonal rekonstrukciója engedélyezési terveinek elkészítésével.

Bővebben

Print