Placeholder Image

Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Útügyi Műszaki Előírás tervezet

2013 szeptember 19.

Egy évvel a program befejezése előtt elkészült a „Közlekedési célú, előregyártott, könnyűbeton tartószerkezeti elemek tervezése gyártása” műszaki előírás tervezet.

A KMR_12-1-2012-0156 jelű K+F projektünk égisze alatt megszülető, a Magyar Kormány támogatásával, a NFÜ kezelésében, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával, új Útügyi Műszaki Előírás tervezet.
Ez tervezet az aktuális munkaszakasznak egyik legfőbb célkitűzése volt.
A további adminisztratív eljárásoknak megfelelően a dokumentum végleges formája fogja meghatározni azt a műszaki és alkalmazási környezetet amely feltétele minden további, tárgyszerinti könnyűbeton szerkezet megvalósíthatóságának. Jelen előírás szerkezetében a következő fő pontokat tartalmazza.
Alkalmazási terület, Fogalom meghatározások, Tervezési alapelvek, Anyagok, Erőtani tervezés, Minősítő vizsgálatok és követelmények.
A projekt befejezéséig az előírás végleges és elfogadott formája biztosítani fogja a jövőben megjelenő újabb fejlesztések megjelenését.
A Műszaki előírás kidolgozásában a BME Építőanyagok és Mérnökgeológiai és Hidak és Szerkezetek Tanszék munkatársai vettek részt az Uvaterv koordinálásával.

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print