Alapozás és mélyépítési szerkezetek

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FERIHEGY 2B TERMINÁL ÉPÍTÉSE ALAPOZÁSI MUNKÁK

Vissza

Helyszín:

Megbízó:SKANSKA-FOUNDATION

Év:1997

Árbevétel:

Letöltés:FERIHEGY 2B TERMINÁL ÉPÍTÉSE ALAPOZÁSI MUNKÁK

Technikai adatok:

Szintek száma:pince + földszint + két emelet + tetőfelépítmény

Beépített alapterület: 13.078 m2

Cölöpök típusa: O 90 Benotó 88 db, O 60 Franki 471 db.

Szolgáltatások:

- Cölöpalapozás kiviteli terv cölöpfejekkel, talpgerendákkal

- Pince szerkezeti terve

- Földszinti födémek padlótervvel

FERIHEGY 2B TERMINÁL ÉPÍTÉSE ALAPOZÁSI MUNKÁK

A Ferihegy 2B Terminál alapozásához készített talajmechanikai szakvélemény alapján a cölöpalapozás volt a legkedvezőbb alapozási mód. A cölöpök típusának kiválasztásánál a fúrt és a vert típusok jöttek számításba. A próbaterhelés alapján a Franki rendszerű cölöp kedvező teherbírási értékei miatt lett kiválasztva. A meglévő épület mellett a Franki cölöpök rezgéshatása miatt fúrt Benotó cölöpöt alkalmaztunk. A cölöpök darabszáma a terheléshez igazodott. A nagyobb terhelésű pillérek és falak alá cölöpcsoport került. A cölöpök tetején minden cölöpfej és talpgerenda készült. Az elkészült cölöpök folyómétere:- O 60 Franki cölöp 4.273 fm- O 90 Benotó 894 fm. Az épület alatti pince monolit vasbeton szerkezettel épült meg. A pince falak 30 cm vastag monolit vasbetonból készültek. A pince födém monolit vasbetonlemez a pillérek környezetében gombafejként megvastagított lemezzel.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print