Alapozás és mélyépítési szerkezetek

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Hídépítő Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Technikai adatok:

Épület alapterülete: 1.200 m2

Résfal területe: 3.060 m2

Résfal hossza: 205 m

Szolgáltatások:

- Munkagödör határolás és cölöpalapozás kiviteli terve

- Általános tervek, résfal technológiai és vasalási tervével

- Statikai számítások

- Cölöpök, cölöpfejek vasalási részlettervei

PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Az épület a belváros egy foghíj telkén, egy korábban kertmoziként üzemeltetett területen épült. Az épület két fő részre osztható. Az utcai oldalon a felszín felett 8 szint épült, amelyhez a felszín alatt egy plusz két parkolószint tartozik. Az épület másik része a Corvin tér felé nyúlik hátra, itt a felszín alatti egy szint felett négy további szint épült. A munkagödör határolása résfallal, illetve Jet-Grouting cölöpökkel készült. A résfalra változatos terhelési körülmények hatnak, pl. utcamenti oldalon, illetve a szomszédos épületeke mellett. Utcai oldalon a munkagödör felső kb. 3 m-es része szegezett rézsűvel került kialakításra. A szomszédos épületek alaptesteiből az altalajra ható terheket Jet-Grouting cölöpökkel alacsonyabb szintre terheltük a résfal kedvezőbb terhelési viszonyainak érdekében. Az épület egyik oldalánál geometriai okokból a munkagödör határolása egymásba metsző hátra horgonyzott Jet Grouting cölöpökkel készült. A résfal ideiglenes megtámasztása acél cső támaszokkal készült, a sarkokban két, beljebb egy sorban elhelyezve. A víztelenítés az alapozási síkon elhelyezett kutakkal történt. Az épület belső pillérei alatt cölöpalapozás készült. A cölöpcsoportokat 50 cm vastag cölöpfejek fogják össze. A cölöpfejek szerkezetileg elkülönülnek az alaplemeztől, mert az épület szigetelése e két szerkezeti elem között került elhelyezésre.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print