Alapozás és mélyépítési szerkezetek

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Hídépítő Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft.

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Technikai adatok:

Épület alapterülete: 1.200 m2

Résfal területe: 3.060 m2

Résfal hossza: 205 m

Szolgáltatások:

- Munkagödör határolás és cölöpalapozás kiviteli terve

- Általános tervek, résfal technológiai és vasalási tervével

- Statikai számítások

- Cölöpök, cölöpfejek vasalási részlettervei

PARK PLAZA HOTEL BUDAPEST

Az épület a belváros egy foghíj telkén, egy korábban kertmoziként üzemeltetett területen épült. Az épület két fő részre osztható. Az utcai oldalon a felszín felett 8 szint épült, amelyhez a felszín alatt egy plusz két parkolószint tartozik. Az épület másik része a Corvin tér felé nyúlik hátra, itt a felszín alatti egy szint felett négy további szint épült. A munkagödör határolása résfallal, illetve Jet-Grouting cölöpökkel készült. A résfalra változatos terhelési körülmények hatnak, pl. utcamenti oldalon, illetve a szomszédos épületeke mellett. Utcai oldalon a munkagödör felső kb. 3 m-es része szegezett rézsűvel került kialakításra. A szomszédos épületek alaptesteiből az altalajra ható terheket Jet-Grouting cölöpökkel alacsonyabb szintre terheltük a résfal kedvezőbb terhelési viszonyainak érdekében. Az épület egyik oldalánál geometriai okokból a munkagödör határolása egymásba metsző hátra horgonyzott Jet Grouting cölöpökkel készült. A résfal ideiglenes megtámasztása acél cső támaszokkal készült, a sarkokban két, beljebb egy sorban elhelyezve. A víztelenítés az alapozási síkon elhelyezett kutakkal történt. Az épület belső pillérei alatt cölöpalapozás készült. A cölöpcsoportokat 50 cm vastag cölöpfejek fogják össze. A cölöpfejek szerkezetileg elkülönülnek az alaplemeztől, mert az épület szigetelése e két szerkezeti elem között került elhelyezésre.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print