Alapozás és mélyépítési szerkezetek

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

WEST END CITY CENTER BUDAPEST

Vissza

Helyszín:

Megbízó:ARCADOM Rt.

Év:1998

Árbevétel:

Letöltés:WEST END CITY CENTER BUDAPEST

Technikai adatok:

Résfal kerületének hossza: 980 fm

Résfal hossza: 11,5 m

Alaplemez területe: 30.000 m2

Alaplemez anyagmennyisége:

beton: 25.000 m2

betonacél: 2.100 t

Szolgáltatások:

A munkagödör határolás és alapozás kiviteli terve.

WEST END CITY CENTER BUDAPEST

A West End City Center a Nyugati pályaudvar – Váci út – Ferdinánd híd által határolt területen épült bevásárló és szórakoztató központ, valamint szálloda és irodaházként is működő épület-komplexum. A munkagödör határolás, valamint az alapozás és víztelenítés tervezését a folyó kivitelezéssel párhuzamosan végeztük.

A munkagödör horgonyzott résfallal lett kialakítva, mely 1,5-2,0 m-t beköt a vízzáró agyagba. Az alapozás tervezésének idején a felszerkezet tervezése még javában folyt, ezért az építészeti bizonytalanságok miatt fel kellett készülni a 20.000 kN körüli maximális pillérteherre is. Ugyanakkor az egyes mezők között jelentős terhelési eltérések voltak. A változatos terheléseket a cölöpökkel kombinált lemezalappal lehetett optimálisan követni.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print