Telepszerű létesítmények tervezése

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

SZEGEDI ÜZEMMÉRNÖKSÉG M5 AUTÓPÁLYA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:SZEGEDI ÜZEMMÉRNÖKSÉG M5 AUTÓPÁLYA

Technikai adatok:

Épületek száma: 5

Iroda-szociális épület: 523 m2

Rendőrség: 604 m2

Garázsépület: 584 m2

Raktárépület: 330 m2

Sótároló: 672 m2

Szolgáltatások:

- Építészet

- Szerkezettervezés

- Úttervezés

- Épületgépészet

- Technológia

- Elektromos tervezés

- Hírközlés

- Kerttervezés

- Vízgazdálkodás

SZEGEDI ÜZEMMÉRNÖKSÉG M5 AUTÓPÁLYA

Az M5 autópálya 160 km szelvényében fog felépülni az autópálya Kiskunfélegyháza-országhatár közötti szakaszát kiszolgáló üzemmérnökség.

A telephely képes ellátni minden funkciót, ami a pálya fenntartásával kapcsolatos. A különböző funkciójú épületek, az összhang érdekében, hasonló tömegalakítással és építőanyag használattal épülnek. Az iroda-szociális épület és az autópálya-rendőrség téglafalú, monolit vb. födémmel és előregyártott, faszerkezetű magastetővel készül. A műhely-garázs és a raktár vasbetonvázas épületek, téglafal kitöltéssel és előregyártott, favázas tetőszerkezettel. A sótárolónak vasbeton fala van, belső faburkolattal és ragasztott fatartókból van a fedélszék. Az üzemanyagtöltő acélszerkezetű védőtetővel készül.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print