Híd- és szerkezettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Nemzeti Autópálya Zrt.

Év:2009

Árbevétel:

Letöltés:M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Technikai adatok:

A híd teljes hossza: 450 m (átéri hidakkal együtt)

Támaszközök: 2x43,10 m + 98,0 m + (43,1+4x43,4+43,1) m

A híd szélessége: 1,30+10,5+1,4+1,6+1,4+10,5+1,3 = 28,0 m

Szolgáltatások:

 

M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Az UVATERV 2006-ban "Tanulmányterv"-et készített az M44 gyorsforgalmi út Hármas-Körös feletti átvezetésére.

A folyó Kunszentmárton felett északi irányban történő; áthidalására az UVATERV 4 változatot vizsgált meg: ívhíd, ferdekábeles híd, extradosed szerkezet és kapuzatosferdekábeles híd kialakítású mederhidakat.

Az engedélyezési tervben és a kiviteli tervben a megrendelő; (Nemzeti Autópálya Zrt.) az ívhíd változat kidolgozását kérte.

A merevítőtartók párhuzamos övű vasbeton lemezzel együttdolgozó zárt acélszekrénytartók, melyek a középen elhelyezett változó keresztmetszeti kialakítású 98,0 m támaszközű acélívre kábelekkel vannak felfüggesztve. Az ártéri hidak felszerkezete: előregyártott feszített I 150 típusú tartókkal együttdolgozó vasbeton pályalemez.

Aktualitások

Tervezéstől a megvalósulásig

Cégünk különböző szakági irodái tervezték a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópontot.

Bővebben

X. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás Debrecenben

2019. május 23-24.-én, immár tízedik alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás. A rendezvénynek hagyományosan a Debreceni Egyetem ad otthont.

Bővebben

Az alkotás jövője

        2019. április 11.-én került megrendezésre a Varinex Zrt. „Az alkotás jövője” elnevezésű workshop-ja, mely hazánk legnagyobb 3D nyomtatási kapacitással bíró digitális gyárába kalauzolt el. A szakmai eseményen Cégünket Groma Levente irodavezető helyettes és Stenzel Sándor főmunkatárs képviselte.
 

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print