Híd- és szerkezettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Nemzeti Autópálya Zrt.

Év:2009

Árbevétel:

Letöltés:M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Technikai adatok:

A híd teljes hossza: 450 m (átéri hidakkal együtt)

Támaszközök: 2x43,10 m + 98,0 m + (43,1+4x43,4+43,1) m

A híd szélessége: 1,30+10,5+1,4+1,6+1,4+10,5+1,3 = 28,0 m

Szolgáltatások:

 

M44 AUTÓPÁLYA KŐRÖS-HÍD

Az UVATERV 2006-ban "Tanulmányterv"-et készített az M44 gyorsforgalmi út Hármas-Körös feletti átvezetésére.

A folyó Kunszentmárton felett északi irányban történő; áthidalására az UVATERV 4 változatot vizsgált meg: ívhíd, ferdekábeles híd, extradosed szerkezet és kapuzatosferdekábeles híd kialakítású mederhidakat.

Az engedélyezési tervben és a kiviteli tervben a megrendelő; (Nemzeti Autópálya Zrt.) az ívhíd változat kidolgozását kérte.

A merevítőtartók párhuzamos övű vasbeton lemezzel együttdolgozó zárt acélszekrénytartók, melyek a középen elhelyezett változó keresztmetszeti kialakítású 98,0 m támaszközű acélívre kábelekkel vannak felfüggesztve. Az ártéri hidak felszerkezete: előregyártott feszített I 150 típusú tartókkal együttdolgozó vasbeton pályalemez.

Aktualitások

Kutatók Éjszakája 2020

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megtartott népszerű eseménysorozat, a tudományos- és a kutatói életpálya népszerűsítésére.
 

Bővebben

XI. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás - Az elmélet és a gyakorlat találkozása

2020. október 29-30.-án került megrendezésre a Debreceni Egyetem nevével fémjelzett XI. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás. Idén a COVID helyzetre való tekintettel a szakmai esemény az on-line térben zajlott le.

 

Bővebben

Betongerenda torzulás vizsgálat

Korábbi cikkünkben elérhetővé tettük az UVATERV Zrt. GIS OPEN2020 on-line konferencián elhangzott előadását. Ebben bemutattuk Cégünk Geodéziai és Ingatlanrendezési, valamint a Kutatás Fejlesztési és Informatikai irodái által, a terhelés alatt álló betongerendák torzulás vizsgálatára kidolgozott geodéziai módszerét.

Bővebben

Projektjeink

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

Print