Híd- és szerkezettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Gyula Város Önkormányzata

Év:2006

Árbevétel:

Letöltés:GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

Technikai adatok:

A híd teljes hossza: 30 m

A híd nyílásai: 2 x 12 m

A híd szélessége: 0,61 m mellvéd + 7,86 m + 0,61 m mellvédfal.

A híd teherbírása : "B" jelű (megkülönböztetett járművek áthaladhatnak rajta)

Szolgáltatások:

ROP keretében megvalósuló "Gyula történelmi belváros rehabilitációja – Kossuth tér átépítése"-hez kapcsolódóan elkészítettük két, élővíz csatorna feletti híd felülvizsgálatát, átépítésének kiviteli tervét, valamint a hidak környezetének forgalmi rendezési tervét.

GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

A híd szerkezete: téglaboltozatos szerkezet vasbeton lemezzel erősítve, új tégla mellvédfallal. Az 1815-16-ban épült téglaboltozatos szerkezetet 1894-ben idomacél konzolokkal szélesítették mindkét irányban. A konzolokra fapallókat helyeztek, melyeket 1932-ben vasbeton lemezre cseréltek.

A Kossuth tér rendezése során a híd gyalogos-kerékpáros híddá vált, így el lehetett bontani az utólagosan beépített konzolokat és vissza lehetett állítani a szerkezetet az 1894 előtti állapothoz hasonlóra.

A híd építészeti részleteit a Schőmer Műterem Kft. tervezte. A boltozat tetejére a jobb tehereloszlás, valamint a megfelelő szigetelés és vízelvezetés biztosítása érdekében 12-20 cm vastag vasbeton lemezt terveztünk. Ennek a lemeznek a konzolai tették lehetővé - a régi konzolok elbontása után – a híd végeihez csatlakozó kis épületekben lévő üzletek megközelítését. Az idomacél konzolok alatti szabad kábeleket most az új vasbeton lemezbe beépített védő csövekben vezették át.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print