Híd- és szerkezettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Gyula Város Önkormányzata

Év:2006

Árbevétel:

Letöltés:GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

Technikai adatok:

A híd teljes hossza: 30 m

A híd nyílásai: 2 x 12 m

A híd szélessége: 0,61 m mellvéd + 7,86 m + 0,61 m mellvédfal.

A híd teherbírása : "B" jelű (megkülönböztetett járművek áthaladhatnak rajta)

Szolgáltatások:

ROP keretében megvalósuló "Gyula történelmi belváros rehabilitációja – Kossuth tér átépítése"-hez kapcsolódóan elkészítettük két, élővíz csatorna feletti híd felülvizsgálatát, átépítésének kiviteli tervét, valamint a hidak környezetének forgalmi rendezési tervét.

GYULA VÁROSHÁZ UTCAI KAPUS-HÍD FELÚJÍTÁSA

A híd szerkezete: téglaboltozatos szerkezet vasbeton lemezzel erősítve, új tégla mellvédfallal. Az 1815-16-ban épült téglaboltozatos szerkezetet 1894-ben idomacél konzolokkal szélesítették mindkét irányban. A konzolokra fapallókat helyeztek, melyeket 1932-ben vasbeton lemezre cseréltek.

A Kossuth tér rendezése során a híd gyalogos-kerékpáros híddá vált, így el lehetett bontani az utólagosan beépített konzolokat és vissza lehetett állítani a szerkezetet az 1894 előtti állapothoz hasonlóra.

A híd építészeti részleteit a Schőmer Műterem Kft. tervezte. A boltozat tetejére a jobb tehereloszlás, valamint a megfelelő szigetelés és vízelvezetés biztosítása érdekében 12-20 cm vastag vasbeton lemezt terveztünk. Ennek a lemeznek a konzolai tették lehetővé - a régi konzolok elbontása után – a híd végeihez csatlakozó kis épületekben lévő üzletek megközelítését. Az idomacél konzolok alatti szabad kábeleket most az új vasbeton lemezbe beépített védő csövekben vezették át.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print