Repülőtér tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Minisztériumi szervek Infrastruktúra igazgatóságok

Év:1987

Árbevétel:

Letöltés:REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK

Technikai adatok:

Polgári repülőtér: 2 db

Katonai repülőtér: 4 db

Futópályák száma: 6 db

Gurulóutak összhossza: 38.900 m

Szolgáltatások:

- Szaktanácsadás

- Műszaki irányítás

- Műszaki és pénzügyi ellenőrzés

- Geodéziai építésirányítás

- Minőségellenőrzés

- Számla jóváhagyások

REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK

A repülőtér építési export munkák művezetése gyakran kiegészül a létesítmény lebonyolítói feladatainak ellátásával is. Ily módon a műszaki tevékenység irányítása, majd az elvégzett munkák mennyiségi és minőségi ellenőrzése mellett az adminisztratív (elszámolási, pénzügyi, stb.) feladatok döntő része is a művezető csoportra hárult.

A repülőtér építkezéseken sikerült a kivitelező vállalatokkal olyan szoros kapcsolatot kialakítani, ami az egyes munkafolyamatok leghelyesebb technológiai sorrendjének végrehajtását, a tervtárgyalások és konzultációk hatékony formáját eredményezte, s ez végsősoron a folyamatos és minőségi munkavégzést segítette elő. A művezetési tevékenység – természetesen repülőterenként más-más tartalommal – általában a fel-leszállópályák, a gurulóutak, a forgalmi és a közúti előterek, épületek (pl.: utasforgalmi épület, irányítótorony, hangárok, stb.), infrastruktúrák, valamint irányítástechnikai berendezések, lakótelepek, helyenként laktanyák, védett objektumok, stb. megvalósítására vonatkozott.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print