Repülőtér tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK 2

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Minisztériumi szervek, Infrastruktúra igazgatóságok

Év:1982

Árbevétel:

Letöltés:REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK 2

Technikai adatok:

Polgári repülőtér: 1 db

Katonai repülőtér: 2 db

Forgalmi előterek összfelülete: 99.000 m2

Épületek összterülete: 85.800 m2

Szolgáltatások:

- Geodézia

- Talajmechanika

- Fejlesztési tanulmányok

- Engedélyezési tervek

- Építési tervek

REPÜLŐTÉRI EXPORT MUNKÁK 2

Az export repülőtéri munkák sajátossága, hogy a megbízó feladat meghatározása után több fejlesztési változatot (megoldási lehetőséget) kell megvizsgálni, s javaslatot tenni a legmegfelelőbbre. Ennek megállapításához figyelembe kell venni az illető ország adott gazdasági mutatóit (GDP, ágazatok fejlettsége, ezen belül a közlekedés struktúrája, stb.), tervezett fejlesztési elképzeléseit, amelyeket össze kell egyeztetni a megfogalmazott kívánalmakkal.

A repülőterek komplex tervei magukba foglalják a forgalom alakulás előrebecsléséből következő műszaki-technikai fejlesztési prognózis meghatározását, ezek között a fel-leszálló pálya elhelyezését (irányait, darabszámait, geometriai adatait), a gurulóutak rendszerét, a forgalmi előtér és a tárolóállások kialakítását, a teljes repülőtéri infrastruktúrát (energia, víz, csatorna, elektromosság, hírközlés, irányítástechnika, stb.), az utasforgalmi és műszaki épületeket, a hangárokat, az irányítótornyot, a közúti megközelítés hálózatát, s katonai légibázisok esetében a rejtett objektumokat, a laktanyákat, a tiszti lakótelepeket, a repülőtér védelmi kialakítását, stb. is.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print