Repülőtér tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2 TERMINÁL KÖZÚTI ÉS FORGALMI ELŐTERÉNEK ORGANIZÁCIÓJA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság

Év:1982

Árbevétel:

Letöltés:FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2 TERMINÁL KÖZÚTI ÉS FORGALMI ELŐTERÉNEK ORGANIZÁCIÓJA

Technikai adatok:

Közúti és forgalmi előtér: 260.000 m2

Közúti felüljáró: 5.500 m2

Víz- és csatornavezetékek: 7.200 m

Kábelek összhossza: 36.200 m

Forgalmi épület: 24.400 m2

Catering konyha: 2.200 m2

Szolgáltatások:

- Tanulmánytervek

- Ütemezések

- Engedélyezési tervek

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2 TERMINÁL KÖZÚTI ÉS FORGALMI ELŐTERÉNEK ORGANIZÁCIÓJA

A budapesti Ferihegyi nemzetközi repülőtér fejlesztése kapcsán először megvalósult új futópálya (a második pálya a hozzá tartozó gurulóutakkal) már üzemelt, amikor – az utasforgalom növekedését követve – egy új forgalmi épület, a hozzá tartozó infrastruktúra, a forgalmi és a közúti előtér építése megindult (2. terminál).

E komplex fejlesztés minél rövidebb idő alatt történő kivitelezése érdekében volt szükség egy generálorganizációs terv elkészítésére, amelynek kidolgozásakor figyelembe kellett venni a távlati továbbfejlesztés lehetőségét is, mely szerint annak a repülőtéri üzem zavarása nélkül kell majd megvalósulnia. A kivitelezési munkákat célszerűen három építési ütemre lehetett tervezni úgy, hogy az mindenkor biztosítsa a meglevő Ferihegy 1 repülőtér forgalmát, amelyet ezidőtájt már a második fel-leszállópálya forgalma is terhelt.

A megvalósítás nemzetközi hitelkooperációban és fővállalkozásban történt, a generálorganizációs engedélyezési tervben meghatározott építési ütemeknek.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print