Repülőtér tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2B TERMINÁL FORGALMI ELŐTERÉN 3 ÚJ GÉPÁLLÓHELY LÉTESÍTÉSE

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2B TERMINÁL FORGALMI ELŐTERÉN 3 ÚJ GÉPÁLLÓHELY LÉTESÍTÉSE

Technikai adatok:

Beton térburkolat: 160x100 m

Gépek száma: 3 db

Géptípusok: egy gépállóhelyre korlátozás nélkül beállhat A-D típusú gép

Szolgáltatások:

Helykijelölési tanulmány a lehetséges géptípusok mozgásgeometriai vizsgálatával.

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR 2B TERMINÁL FORGALMI ELŐTERÉN 3 ÚJ GÉPÁLLÓHELY LÉTESÍTÉSE

A Ferihegyi repülőtéren az U gurulóút mellett, a 2B Terminál 31-34 állóhelyeivel átellenben lévő területen külső gépálláshelyek kialakításának helyigényét határoztuk meg. A vizsgálat kiterjedt az igénybe vehető területre, a beállítható géptípusokra, és azok mozgásgeometriai jellemzőire, valamint az érintett közművekre.

A terv lényege, hogy az épülettávoli gépállóhelyekre a kisgépek önjáró módon képesek beállni, míg ugyanarra a helyre a D kategóriás gépek vontatással állhatnak be. A bemutatott változatok alapján a megrendelő dönti el, hogy milyen méretű térburkolat használható gazdaságosan a beállítandó gépek száma és fajtája szerint. A tervezett előtéri változatok megegyeznek abban a tekintetben, hogy a gépálláshelyeket beton burkolatú, a szervízutakat pedig aszfalt burkolatú pályaszerkezettel irányoztuk elő.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print