Épületgépészet, villamos tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A REPÜLÉSIRÁNYÍTÁSI FŐKÖZPONT ÉPÜLETGÉPÉSZETE BUDAPEST, FERIHEGY

Vissza

Helyszín:

Megbízó:LRI- Középületépítő - Vegyépszer Építési Kkt.

Év:1995

Árbevétel:

Letöltés:A REPÜLÉSIRÁNYÍTÁSI FŐKÖZPONT ÉPÜLETGÉPÉSZETE BUDAPEST, FERIHEGY

Technikai adatok:

Szintek száma: földszint + 2/3 emelet

Beépített alapterület: 1.825 m2

Összes alapterület: 5.300 m2

Szolgáltatások:

Engedélyezési terv

Kiviteli terv

A REPÜLÉSIRÁNYÍTÁSI FŐKÖZPONT ÉPÜLETGÉPÉSZETE BUDAPEST, FERIHEGY

Hőellátás. Az épület fűtését a Ferihegyi távhőellátó rendszer biztosítja annak ellenére, hogy a repülőtér területén kívül van. A távhőellátó vezetékrendszert is UVATERV Rt. tervezte előreszigetelt ISOPLUS gyártmányú közvetlenül földbe fektethető csőből. A hőközpont kialakítása a legkorszerűbb hőtechnikai berendezésekkel készült. A hőközpontot telemechanika felügyeli és szabályozza.Az épületfűtés rendszere szivattyús melegvíz fűtés (több közös) Fan-Coil és lapradiátor hőleadókkal. Hűtés: Az épület 80 %-a klimatizált, a kis helyiségek 6/12 oC hűtővízzel és 90/20 oC-os melegvízzel ellátott 4 vezetékes rendszer Fan-Coil készülékekkel. A hűtött vizet a tetőre telepített 2 db kompakt folyadékhűtő adja. A technológiai helyiségek, irányítóterem, gépterem, központi légkezelővel klimatizáltak. Az irányítóterem a legkorszerűbb elárasztásos rendszerű légtechnikával és berendezésekkel klimatizált. Az irányítópultok hűtéséről közös gépről táplált és utóhűtőkkel ellátott légcsatorna rendszer gondoskodik. Az irányítópultok hűtésére minden gép rendszerében külön ventilátor van a montálpadló alatt. A légtechnikát telemechanika felügyeli és szabályozza.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print