Épületgépészet, villamos tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A TŰZOLTÓ ÉS MENTŐBÁZIS BŐVÍTÉSE ÉS ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST, FERIHEGY

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Magyar Építő Rt.

Év:1997

Árbevétel:

Letöltés:A TŰZOLTÓ ÉS MENTŐBÁZIS BŐVÍTÉSE ÉS ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST, FERIHEGY

Technikai adatok:

Szintek száma: földszint + 2 emelet

Beépített alapterület: 2.007 m2

Összes alapterület: 4.420 m2

Szolgáltatások:

Engedélyezési terv

Kiviteli terv

A TŰZOLTÓ ÉS MENTŐBÁZIS BŐVÍTÉSE ÉS ÁTALAKÍTÁSA BUDAPEST, FERIHEGY

Az új 2B terminál építésével egyidőben került sor a Tűzoltó és Mentőbázis bővítésére. Hőellátás: Az épület fűtését a Ferihegyi távhőellátó rendszer biztosítja. A primer hőhordozó forróvíz. Az építés során végig biztosítani kellett a bázis üzemeltetését, ez gondot jelentett a hőközpont áttelepítésével. A hőközpontot át kellett helyezni az új épületbe, mert a helyre szüksége volt a gyarkorló pályának. A hőközpontban lemezes hőcserélőket, szabályozható fordulatszámú szivattyúkat, a használati víz kezelésére FLOREX gyártmányú berendezést alkalmaztak. A hőközpontot telemechanika felügyeli és szabályozza. Légtechnika: A tűzoltó járművek helyiségében a gépkocsik kipufogó csöveire csatlakozó elszívó rendszer működik. A tűzoltó járművekről az elszívó rendszer csöve indulás után csak akkor válik le, ha a gépkocsi már a szabad térbe ért. Beálláskor a tömlőt épületen kívül csatlakoztatják és a gépkocsi már működő füstgáz elszívással jut a belső térbe. A berendezés az üzempróbák során jól vizsgázott.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print