Épületgépészet, villamos tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

2B TERMINÁL HŐKÖZPONT BUDAPEST, FERIHEGY

Vissza

Helyszín:

Megbízó:LRI

Év:1997

Árbevétel:

Letöltés:2B TERMINÁL HŐKÖZPONT BUDAPEST, FERIHEGY

Technikai adatok:

A hőközpont 4500 kW hőigény ellátására

Primer tömegáram 125 m3/h

Szolgáltatások:

-Kiviteli terv

2B TERMINÁL HŐKÖZPONT BUDAPEST, FERIHEGY

A repülőtéren közpoti kazánház működik, és fűtési távvezetéken keresztül forróvíz fűtőközeggel látja el a hőközpontot. A forróvíz téli névleges hőfoka 130/85 oC, nyári 105/65 oC. A hőközpont az alábbi feladatokat látja el: Használati melegvíz készítés 2 db párhuzamosan kötött lemezes hőcserélővel tároló tartállyal, hőigény 500 kW. Központi fűtés, szellőző- és klímaberendezések hőellátása. Az épület radiátoros fűtési körei a légkezelő egységek, klímaberndezések és légfüggönyök hőellátása 80/60 oC-os melegvízzel történik, melyet 2 db 2800 kW teljesítményű párhuzamosan szerelt lemezes hőcserélő termel. A radiátoros körök, szellőző- és klímaberendezések előremenő vízhőmérsékletét bekeveréses szabályozás biztosítja. A fűtési rendszer zárt, kompresszoros tágulási tartállyal. A hőközpont a ferihegyi telemechanikai rendszerre van kötve.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print