Technológiai tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Budapest Airport Rt.

Év:2003

Árbevétel:

Letöltés:FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

Technikai adatok:

poggyászfeladási pultok száma 24

ellenőrzés 5 szinten

Szolgáltatások:

- Technológia

- Építészet

- Elektromos munkák

- Informatika

- Épületgépészet

- Szerkezettervezés

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

A poggyászkezelő rendszer a nemzetközi repülésbiztonsági előírások alapján korszerűsítésre került, egyúttal megnövekedett a kapacitása, a poggyászfeladási pultok száma 20-ról 24-re nőtt. A rendszer alkalmas a poggyászokba rejtett robbanóanyagok, robbanószerek automatikus felderítésére. Poggyász feladásakor a check-in pultoknál megtörténik a csomagok mérése, majd a csomag a pultok mögötti gyűjtőszalagra kerül. A gyűjtőszalag a poggyászt az utasforgalmi térből egy redőnykapun keresztül a technológiai térbe hordja.

Az ellenőrzés 5 szinten történik. A szintek kétféle automatikus robbanóanyag-felismerő röntgenberendezésekből, a röntgenképeket elbíráló operátori munkahelyekből, valamint egy csomagbontó munkahelyből állnak. A poggyászról minden szinten döntés születik, ettől függően továbbítódhat a poggyászosztályozó felé, vagy a következő ellenőrzési szintre kell kerüljön. Az ellenőrzési szintek között és a csomagosztályozó felé a poggyászokat szállítószalagok továbbítják, a megfelelő irányváltásokat automatikus működésű függőleges osztályozó berendezések biztosítják.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print