Technológiai tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Budapest Airport Rt.

Év:2003

Árbevétel:

Letöltés:FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

Technikai adatok:

poggyászfeladási pultok száma 24

ellenőrzés 5 szinten

Szolgáltatások:

- Technológia

- Építészet

- Elektromos munkák

- Informatika

- Épületgépészet

- Szerkezettervezés

FERIHEGYI REPÜLŐTÉR T2A 100 %-OS POGGYÁSZELLENŐRZŐ RENDSZER

A poggyászkezelő rendszer a nemzetközi repülésbiztonsági előírások alapján korszerűsítésre került, egyúttal megnövekedett a kapacitása, a poggyászfeladási pultok száma 20-ról 24-re nőtt. A rendszer alkalmas a poggyászokba rejtett robbanóanyagok, robbanószerek automatikus felderítésére. Poggyász feladásakor a check-in pultoknál megtörténik a csomagok mérése, majd a csomag a pultok mögötti gyűjtőszalagra kerül. A gyűjtőszalag a poggyászt az utasforgalmi térből egy redőnykapun keresztül a technológiai térbe hordja.

Az ellenőrzés 5 szinten történik. A szintek kétféle automatikus robbanóanyag-felismerő röntgenberendezésekből, a röntgenképeket elbíráló operátori munkahelyekből, valamint egy csomagbontó munkahelyből állnak. A poggyászról minden szinten döntés születik, ettől függően továbbítódhat a poggyászosztályozó felé, vagy a következő ellenőrzési szintre kell kerüljön. Az ellenőrzési szintek között és a csomagosztályozó felé a poggyászokat szállítószalagok továbbítják, a megfelelő irányváltásokat automatikus működésű függőleges osztályozó berendezések biztosítják.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print