Technológiai tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

LIPÓT MÉLYGARÁZS BUDAPEST, V. SZABADSÁG TÉR

Vissza

Helyszín:

Megbízó:STRABAG Rt. 90-es Direkció

Év:2003

Árbevétel:

Letöltés:LIPÓT MÉLYGARÁZS BUDAPEST, V. SZABADSÁG TÉR

Technikai adatok:

4 szintes mélygarázs

806 gépkocsi parkolóhely

Szolgáltatások:

- Szerkezettervezés

- Építészet

- Garázstechnológia

- Épületgépészet

- Elektromos munkák

LIPÓT MÉLYGARÁZS BUDAPEST, V. SZABADSÁG TÉR

A 4 szintes mélygarázs kontúrját a tér szerkezete, valamint a meglévő értékes faállomány szabta meg. A 806 gépkocsi parkolását biztosító mélygarázs nagy átbocsátó képességű gk. ki-be léptető rendszereket tartalmazó ellenőrző területekkel és rámpákkal kapcsolódik a Vécsey utca, illetve Nádor utcához.

A belső rámparendszerek biztosítják a szintek közötti és a szinten belüli parkolóálláshely kereső forgalom elválasztását. A belső forgalom egyirányú, a gépkocsikat útburkolati jelek, közlekedési forgalmi és más információs jelzőtáblák irányítják. A döntési helyeken a gépkocsivezető tájékoztatást kap a parkolószint telítettségéről. A két parkolóterületen közlekedési útra merőleges álláshely elrendezés létesült. A mélygarázsba a DESIGNA cég Parkmaster 100 típ. korszerű parkolás-felügyeleti rendszer került beépítésre. A parkolási díj kiegyenlítése a diszpécserhelyiségnél vagy a lépcsőházakba telepített pénztárautomatáknál lehetséges. Lehetőség van a mozgássérültek gépkocsiainak és a motorkerékpároknak a parkolására is. A mélygarázs két felső szintje a nyilvános, közhasznú, rövid idejű, míg a két alsó szintje a hosszú idejű (bérletes) parkolásokat biztosítja.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print