Utak és autópályák tervezése

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

M1 AUTÓPÁLYA ÚTDÍJASÍTÁSÁNAK TÁRSADALMI, GAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLATA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:M1 AUTÓPÁLYA ÚTDÍJASÍTÁSÁNAK TÁRSADALMI, GAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLATA

Technikai adatok:

Vizsgált úthossz: 160 km (1. sz. főút)

Vizsgált települések száma: 14

Szolgáltatások:

Hatásvizsgálat készítése az autópályáról leterelődő forgalom alsóbbrendű úthálózatra és az érintett településekre gyakorolt hatásának vizsgálatára.

M1 AUTÓPÁLYA ÚTDÍJASÍTÁSÁNAK TÁRSADALMI, GAZDASÁGI ÉS KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLATA

Kormányhatározat alapján 2000. év elejétől egységes, matricás útdíjfizetési rendszert vezettek be az állami tulajdonú autópályákon.

Ezzel a döntéssel az M1 autópálya az országhatárig díjfizetővé vált. Az eddig díjmentes szakasz használatáért Tatabánya és Győr elkerülés kivételével a továbbiakban útdíjat kell fizetni. A becslések szerint az autópályán kb. 15%-os forgalomcsökkenés várható. A Győr utáni autópálya szakaszon ugyanakkor kb. 35%-os forgalomnövekedés feltételezhető.

Ezt a becslést részletes forgalmi vizsgálat, az 1. sz. főút melletti és a várható hatásterületen belüli településekkel és országos fuvarozói érdekvédelmi szervezetekkel részletes, ún. kérdőíves kikérdezéses egyeztetés előzte meg.

A vizsgálatok a 5-10%-nál nagyobb forgalomnövekedéssel érintett településeken részletes zaj- és rezgésterhelési, valamint légszennyezettségi mérésekkel is kiegészültek. Az adatok kiértékelése alapján a szükséges műszaki, forgalombiztonsági beavatkozásokra intézkedési terv készült. Ez volt a vitaalapja az 1. sz. főút mentén lévő 14 településen, három alkalommal megtartott egyeztetéseknek. Végső változatának minisztériumi jóváhagyását követően kerülhet sor a szükséges beavatkozások elvégzésére.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print