Telepszerű létesítmények tervezése

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

RAJKAI AUTÓPÁLYA HATÁRÁTKELŐHELY

Vissza

Helyszín:

Megbízó:PM. Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Év:1996

Árbevétel:

Letöltés:RAJKAI AUTÓPÁLYA HATÁRÁTKELŐHELY

Technikai adatok:

- tervezési terület: 26 ha

- földmunka: 180 000 m3

- útburkolat: 93 000 m2

- térkő burkolat: 21 100 m2

- kamionparkolóhely: 113 db

- épületek alapterülete:5 560 m2

- víznyomócső: 2 700 m

- szennyvíznyomócső: 1 200 m

- csatornák: 7 100 m

- gázvezeték: 530 m

- energiaellátás: 15 800 m

- távközlési alépítmény:18 700 m

Szolgáltatások:

Útépítés, forgalomtechnika

Hídépítés

Építészet

Szerkezettervezés

Komplex közműellátás

RAJKAI AUTÓPÁLYA HATÁRÁTKELŐHELY

A magyarországi M15-ös és a szlovákiai D2-es autópályák az európai észak-déli tranzitforgalom lebonyolításában igen jelentős szerepet töltenek be. Ezen autópályák magyar-szlovák határcsatlakozási pontján került kiépítésre a Rajkai autópálya határátkelőhely, amely a személy- és teherforgalom országhatáron történő ki- és beléptetését az európai normáknak megfelelő magas színvonalon biztosítja.

A személygépkocsi forgalom országhatáron történő be- és kiléptetése 2x14 sávon, az autóbusz forgalomé 2x3 sávon zajlik, belépéskor a magyar oldalon a tehergépjármű forgalom vámkezelésére 4 sáv áll rendelkezésre.

A határátkelőhely úthálózata aszfalt és térkő burkolattal került kialakításra. A központi épület magastetős, 3 szintes kialakítású 4240 m2 összterülettel, ezen kívül még vizsgáló épületek, fülkék, védőtetők szolgálják az EU normáknak megfelelő határkezelési technológia végrehajtását. A létesítmény közműellátását a rajkai meglévő közműhálózatokhoz való csatlakozással biztosítottuk, melynek keretében új transzformátor állomás, gázfogadó, szennyvízátemelő, és gerincvezetékek építése vált szükségessé.

A 3,8 Mrd Ft-os beruházás megvalósításával - mely számos mérnöki szakág összekapcsolt munkája alapján jött létre - Magyarország legkorszerűbb határátkelőhelye épült meg.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print