Utak és autópályák tervezése

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

AZ M3 AUTÓPÁLYA 156,0 - 168,25 KMSZ. KÖZÖTTI SZAKASZA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Északkelet-magyarországi Autópálya-fejlesztő és Üzemeltető Rt. Magyar Autópályaépítő Konzorcium Magyar Hídépítő Konzorcium

Év:2001

Árbevétel:

Letöltés:AZ M3 AUTÓPÁLYA 156,0 - 168,25 KMSZ. KÖZÖTTI SZAKASZA

Technikai adatok:

A szakasz hossza: 12 km

Tervezési sebesség: 120 km/h

Műtárgyak: 11 db +Tisza-híd

Csomópontok: 1 db

Szolgáltatások:

- Geodézia

- Tanulmánytervek

- Engedélyezési tervek

- Tenderdokumentáció

- Építési tervek

AZ M3 AUTÓPÁLYA 156,0 - 168,25 KMSZ. KÖZÖTTI SZAKASZA

A Hajdú-Bihar Megye határáig tartó autópálya szakasz négy települést érint, melyek Hejőpapi, Nemesbikk, Hejőkürt és Oszlár. Legnagyobb jelentősége, hogy az új Tisza-híd létesítésével a tiszántúli területet is bekapcsolja az autópálya hálózatba.

A síkvidéki területen haladó vonal szinte kizárólag nagysugarú íveket tartalmaz. Ezért a 2x2 nyomú autópályán a 28,0 m-es koronaszélességtől csak a csomópontban és a Tisza hidat megelőző ívben kellett – zöldsáv szélesítés miatt – eltérni.

Az autópálya szakaszt egy országos közút és öt egyéb földút keresztezi különszinten. A pálya két oldalán található területek, megközelítését biztosítja a tizenegy párhuzamos földút. A Tisza-híd két ártéri gerendahídból és egy öszvértartós mederhídból áll, melynek együttes hossza 404,4 m.

A környezetre gyakorolt negatív hatások minimumra való csökkentését biztosítják a tervezett környezetvédelmi létesítmények, úgymint zajvédőfal, védőerdősáv, hüllőátjárók, madárvédő hálók.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print