Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A BOBA-ZALAEGERSZEG VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Magyar Államvasutak Rt.

Év:2000

Árbevétel:

Letöltés:A BOBA-ZALAEGERSZEG VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE

Technikai adatok:

Tervezési sebesség: 120 km/h

Tengelyterhelés: 225 kN

Vágány hossz: 52,4 km

Kitérők száma: 29 csoport

Állomások száma: 6 db

Megállóhelyek száma: 7db

Szolgáltatások:

Megvalósíthatósági tanulmány, a tervezett vonalszakaszon a 120 km/h sebesség, és a vonalon található állomási vágányok előírásokban szereplő használható hosszának biztosítása.

A BOBA-ZALAEGERSZEG VASÚTVONAL KORSZERŰSÍTÉSE

Az V. számú helsinki közlekedési folyosó dunántúli szakaszát a Bajánsenye-Zalalövő-Zalaegerszeg-Boba-Székesfehérvár-Budapest vasútvonal képviseli. A Bajánsenye-Zalalövő-Zalaegerszeg vasútvonal, szerves folytatását képezi a Boba-Zalaegerszeg közötti szakasz, mely kapcsolatot teremt a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely fővonallal.

Az ISPA támogatásra benyújtott tanulmány az alábbi jelentősebb beavatkozásokat tartalmazza:

- a jelenleg 80 km/h engedélyezett sebesség120 km/h-ra történő felemeléséhez 19 íves szakaszon kellett korrekciót előirányozni,

- a teljes vonalon és az állomások átmenő fővágányaiban 54-es rendszerű felépítmény kerül beépítésre,

- az átmenő fővágányokban Ukk és Zalaszentiván állomásokon nagysugarú, egyéb helyeken egyszerű, illetve átszelési 54-es rendszerű kitérők fektetése,

- az összes állomáson és megállóhelyen emelt peron építése ill. a meglévő peronok átépítése,

- a vonalon található összes műtárgy (66 db) felülvizsgálata 225 kN tengelyterhelésre. A műtárgyak egyrésze átépítésre kerül.

A tanulmány a leírtakon felül foglalkozik, térvilágítási, biztosító berendezési és környezetvédelmi kérdésekkel.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print