Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A FERIHEGYI GYORSVASÚT BUDAPEST

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Ferihegy-Express Kft.

Év:2002

Árbevétel:

Letöltés:A FERIHEGYI GYORSVASÚT BUDAPEST

Technikai adatok:

Vonal hossza: 24 km

Állomások száma: 2

Utazási sebesség: 80 km/h

Követési idő: 20 perc

Évi utas szám: 2 millió

Szolgáltatások:

- Megvalósíthatósági tanulmány

A FERIHEGYI GYORSVASÚT BUDAPEST

A Ferihegy 2A és 2B terminál megépítése elősegítette, hogy a nemzetközi légi forgalomban Budapest szerepe tovább erősödjön. A Budapest Ferihegy Nemzetközi repülőtér utasforgalma folyamatosan növekedve 2001-ben elérte az évi 4,6 millió főt. A prognózisok szerint 2004-2005-ben 5 millió utas várható.

A projekt célja Budapest belvárosának és repülőterének kötöttpályás összekötése. Az önállóan üzemelő gyorsvasút részben meglévő, részben új vasúti pályán halad, a repülőtér területén végig alagútban. Mind a két végállomás rendelkezik olyan közúti előtérrel és utastájékoztatási rendszerrel, ami a várható jelentős utasforgalom lebonyolítását magas színvonalon biztosítja.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print