Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A SFAX-TRIPOLI VASÚTVONAL

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Líbiai Közlekedési Minisztérium

Év:1981

Árbevétel:

Letöltés:A SFAX-TRIPOLI VASÚTVONAL

Technikai adatok:

Vágány hossza: 500 vkm

Állomások és megállók: 32 db

Hidak: 125 db

Épületek: 68 db

Szolgáltatások:

- Talajmechanika

- Geodézia

- Tanulmánytervek

- Engedélyezési terv

- Kiviteli terv

A SFAX-TRIPOLI VASÚTVONAL

A mintegy 500 km hosszú – Tunézia és Líbia területén húzódó – vonal része az Észak-Afrikát átfogó vasútvonalnak. A tervezett normálnyomtávú vonal a kezdeti szakaszon (Sfax és Gabes között) a meglevő keskenynyomtávú vasút nyomvonalán halad, hogy a megművelt mezőgazdasági területekből minél kevesebbet vegyen igénybe.

A tervezett vonal a Gabes-i ipartelepeknél kapcsolatot teremt a keskeny nyomközű vasúttal és iparvágányokkal. Az ezt követő mintegy 100 km hosszú hegyi szakasz több észak-déli irányú állandó és időszakos vízfolyást keresztez. Medenin – az ősi berber település – után hosszabb síkvidéki szakasz következik, majd dombos vidéken, (Ras Jedir határállomásnál) érkezik a vonal Líbiába, ahol sík területen haladva éri el a fővárost, Tripolit.

A vasúti pálya vonalvezetése, továbbá al- és felépítménye az UIC ajánlásokban foglaltak figyelembevételével készült, a terveket a helyi hatóságok jóváhagyták. A vasúttervekkel együtt – többek között – vízépítési, magasépítési, elektromos energia ellátási, felsővezetéki, biztosítóberendezési és távközlési szakági tervek is készültek.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print