Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:MÁV Rt. Kelet-magyarországi Üzletigazgatóság, Debrecen

Év:1994

Árbevétel:

Letöltés:MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Technikai adatok:

Tervezett vágányhossz: 1.682 vm

Tervezett kitérők száma: 14 csoport

Tervezett peronfelület: 7.500 m2

Aluljáró hossza: 36 m

Szolgáltatások:

- Talajmechanika

- Geodézia

- Tanulmánytervek

- Beruházási program

- Egyesített terv

MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Nyíregyháza állomáson a szintbeni megközelítésű, sínkoronaszinti peronokon bonyolódott le az utasforgalom oly módon, hogy közben a szomszédos vágányokon tolatás, takarítás vagy egyéb üzemi művelet zajlott. A rendkívül nagy utasforgalom (40.000 utas/nap, illetve csúcsidőben 6.000 utas/óra) balesetmentes, megfelelő szolgáltatási színvonalú levezetését csak utasaluljáróval megközelíthető emelt peronokkal lehet biztosítani.

A tervezett peronok és az azokat kiszolgáló vágányok a felvételi épület és a jelenlegi I. számú vágány közötti szabad területet veszik igénybe. A vágányok vonalvezetését úgy kellett meghatározni, hogy a szükséges használható hosszak mellet a meglevő magasépítmények (áruház, raktárak, stb.) is megőrizhetők legyenek. A tervezett új állomáskialakítás öt peronvágány kiszolgálását biztosító egy főperont és két szigetperont tartalmaz, amelyeket 6,0 m széles gyalogos aluljárón át lehet megközelíteni. A vágányhálózat mellett az utasaluljáró, a térvilágítás és a vízépítés szakági terveit is el kellett készíteni.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print