Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Vissza

Helyszín:

Megbízó:MÁV Rt. Kelet-magyarországi Üzletigazgatóság, Debrecen

Év:1994

Árbevétel:

Letöltés:MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Technikai adatok:

Tervezett vágányhossz: 1.682 vm

Tervezett kitérők száma: 14 csoport

Tervezett peronfelület: 7.500 m2

Aluljáró hossza: 36 m

Szolgáltatások:

- Talajmechanika

- Geodézia

- Tanulmánytervek

- Beruházási program

- Egyesített terv

MÁV ÁLLOMÁS KORSZERŰSÍTÉSE NYÍREGYHÁZA

Nyíregyháza állomáson a szintbeni megközelítésű, sínkoronaszinti peronokon bonyolódott le az utasforgalom oly módon, hogy közben a szomszédos vágányokon tolatás, takarítás vagy egyéb üzemi művelet zajlott. A rendkívül nagy utasforgalom (40.000 utas/nap, illetve csúcsidőben 6.000 utas/óra) balesetmentes, megfelelő szolgáltatási színvonalú levezetését csak utasaluljáróval megközelíthető emelt peronokkal lehet biztosítani.

A tervezett peronok és az azokat kiszolgáló vágányok a felvételi épület és a jelenlegi I. számú vágány közötti szabad területet veszik igénybe. A vágányok vonalvezetését úgy kellett meghatározni, hogy a szükséges használható hosszak mellet a meglevő magasépítmények (áruház, raktárak, stb.) is megőrizhetők legyenek. A tervezett új állomáskialakítás öt peronvágány kiszolgálását biztosító egy főperont és két szigetperont tartalmaz, amelyeket 6,0 m széles gyalogos aluljárón át lehet megközelíteni. A vágányhálózat mellett az utasaluljáró, a térvilágítás és a vízépítés szakági terveit is el kellett készíteni.

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print