Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Líbiai Közlekedési Minisztérium

Év:1986

Árbevétel:

Letöltés:AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

Technikai adatok:

Vágány hossza (állomási vágányokkal): 856 km

Állomások és megállók: 30 db

Hidak (jelentősebb): 20 db

Épületek: 64 db

Szolgáltatások:

- Talajmechanika

- Geodézia

- Paraméter tanulmány

- Tanulmányterv

AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

A mintegy 730 km hosszú vonalszakasz részét képezi az észak-afrikai országok kapcsolatát biztosító vasútvonalnak. Nyugatról a Tripoli-Abuqrin, míg keletről a Benghazi-Amsaad már megtervezett vonalszakaszokhoz csatlakozik. A Földközi-tenger partvonalát többé-kevésbé követő, nagyrészt síkvidéki jellegű vasútvonal tervezésének főbb kiinduló adatai: tervezési sebesség: 160 km/h, tengelynyomás: 22 Mp, nyomtáv: 1.435 mm (normál).

A három ütemben kiépítésre javasolt vonalon – Abuqrin-Sirt, Sirt-Al Bryqah, Al Brayqah-Benghazi – 30 állomás, illetve megállóhely létesítését indokolták a forgalmi vizsgálatok.

A javasolt állomások körül 25 típusállomás – kis, közepes és nagy kategóriában –, míg a fennmaradó öt elágazó, illetve nagy teherforgalmú állomás egyedi tervezésű. A megbízóval történt megállapodás alapján, a vasúti pálya vonalvezetése, al- és felépítménye az UIC ajánlásokban foglaltak figyelembevételével lett meghatározva. A leszállított tervek, a pályaterveken felül még a vízépítési, magasépítési, elektromos energiaellátási, felsővezetéki, biztosító berendezési, és a távközlési szakág terveit is tartalmazzák.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print