Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Líbiai Közlekedési Minisztérium

Év:1986

Árbevétel:

Letöltés:AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

Technikai adatok:

Vágány hossza (állomási vágányokkal): 856 km

Állomások és megállók: 30 db

Hidak (jelentősebb): 20 db

Épületek: 64 db

Szolgáltatások:

- Talajmechanika

- Geodézia

- Paraméter tanulmány

- Tanulmányterv

AZ ABUQRIN-BENGHAZI VASÚTVONAL

A mintegy 730 km hosszú vonalszakasz részét képezi az észak-afrikai országok kapcsolatát biztosító vasútvonalnak. Nyugatról a Tripoli-Abuqrin, míg keletről a Benghazi-Amsaad már megtervezett vonalszakaszokhoz csatlakozik. A Földközi-tenger partvonalát többé-kevésbé követő, nagyrészt síkvidéki jellegű vasútvonal tervezésének főbb kiinduló adatai: tervezési sebesség: 160 km/h, tengelynyomás: 22 Mp, nyomtáv: 1.435 mm (normál).

A három ütemben kiépítésre javasolt vonalon – Abuqrin-Sirt, Sirt-Al Bryqah, Al Brayqah-Benghazi – 30 állomás, illetve megállóhely létesítését indokolták a forgalmi vizsgálatok.

A javasolt állomások körül 25 típusállomás – kis, közepes és nagy kategóriában –, míg a fennmaradó öt elágazó, illetve nagy teherforgalmú állomás egyedi tervezésű. A megbízóval történt megállapodás alapján, a vasúti pálya vonalvezetése, al- és felépítménye az UIC ajánlásokban foglaltak figyelembevételével lett meghatározva. A leszállított tervek, a pályaterveken felül még a vízépítési, magasépítési, elektromos energiaellátási, felsővezetéki, biztosító berendezési, és a távközlési szakág terveit is tartalmazzák.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print