Placeholder Image

Geodézia és ingatlanrendezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

AZ M0 AUTÓÚT HÁROSI DUNA HÍDJÁNAK GEODÉZIAI MUNKÁI

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Autópálya Igazgatóság

Év:1998

Árbevétel:

Letöltés:AZ M0 AUTÓÚT HÁROSI DUNA HÍDJÁNAK GEODÉZIAI MUNKÁI

Technikai adatok:

A Duna-híd teljes hossza: 770,42 m

Pillérek száma: 8 db

ebből mederpillér: 3 db

A híd teljes szélessége: 22,05 m

Szolgáltatások:

- Geodéziai felvétel

- Alappont-hálózat létesítése

- Kitűzési munkák

- Hídszerkezetek szerelésének geodéziai mérései

- Ellenőrzések

AZ M0 AUTÓÚT HÁROSI DUNA HÍDJÁNAK GEODÉZIAI MUNKÁI

Az ártéri szakaszokat is beleértve az összesen 9 támaszközű Duna-híd építésének szinte minden mozzanata geodéziai irányítást igényelt, az első felmérésektől kezdve az elkészült híd maradandó alakváltozásainak kimutatásáig.

A telepített alappont-hálózat pontossága (koordináta középhibáinak értéke 0,29-0,48 cm) megfelelő körülményeket teremtett a gyakran különleges technológiát igénylő geodéziai irányító feladatok ellátásához. Ezek során – többek között – a cölöphelyek kitűzése, a mederhíd-pillérek alapozásánál alkalmazott vasbeton szekrények süllyesztés közbeni irányítása, a víz alatti betonozást követően a pillérek tengelyeinek kitűzése, a pillérfalak geometriájának ellenőrzése, a sarufészkek kitűzése, továbbá a segédjármok acélszerkezeteinek beállításához, illetve az acélszerkezetek szereléséhez szükséges geodéziai munka szerepelt.

A komplex irányítási feladat kiterjedt az előregyártó telepen készült pillérszekrények geodéziai meghatározására és a beemelés előtt az alsó szekrényekre erősített kitűzőcsövek pontos beállítására is.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print