Közlekedési hálózattervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

ORSZÁGOS HÁLÓZATFEJLESZTÉSI TERVEK

Vissza

Helyszín:

Megbízó:OKFT:Közlekedés Minisztérium Közúti Igazgatóságok Információs Szolgálata GYF: KHVM Autópálya Igazgatóság OFHTF: KHVM Közúti Főosztály A Magyar Gyorsforgalmi Úthálózat Távlati Fejlesztési Terve (GYF) Az Országos Főúthálózat Távlati Fejlesztési Terve(OFHT)

Év:1984 -2015

Árbevétel:

Letöltés:ORSZÁGOS HÁLÓZATFEJLESZTÉSI TERVEK

Technikai adatok:

Országos Közúthálózat Fejlesztési Terv (OKFT)

A Magyar Gyorsforgalmi Úthálózat Távlati Fejlesztési Terve (GYF)

Az Országos Főúthálózat Távlati Fejlesztési Terve (OFHTF)

Szolgáltatások:

Lásd az OKFT, GYF, OFHTF-nál

ORSZÁGOS HÁLÓZATFEJLESZTÉSI TERVEK

Az UVATERV Rt. a kezdetektől foglalkozott forgalomtervezéssel. Az 1960-as évektől használt különféle számítógépes részben saját fejlesztésű rendszereket, ami magába foglalja:

- hálózat modellezést,

- forgalom keltés modellezést,

- forgalom megosztás modellezést,

- forgalom ráterhelést.

1992-től a kanadai INRO cég által kifejlesztett, az egész világon különböző körülmények között alkalmazott EMME/2 programcsomag segítségével készítjük a közúthálózat modellezést, a forgalom ráterheléseket.

A modellezéshez, előrebecsléshez rendelkezésünkre állnak az országos adatbázisok:

- Az Országos Közúti Adatbank (OKA) felhasználásával készítettük, módosítjuk a hálózati modelljeinket.

- A forgalmi és társadalmi, gazdasági előrebecslések, valamint a jelenlegi állapot modellezéséhez, folyamatosan évente megvásároljuk a KSH-tól a települések adatait (TSTAR).

Tanulságos egymás alatt látni az utóbbi időben készített három országos közúthálózat fejlesztési tervet. Mivel, mint minden fejlesztési javaslat az előző tervek figyelembe vételével készült megfigyelhető a folyamatosság, ugyanakkor Magyarország kapcsolatrendszerének változása miatt látszanak a súlypont eltolódások. 1985-ben az OKFT-ben nagy távra (2010-2030) átlagosan 300 szgk/1000 lakos motorizációs szintet feltételeztek, a GYF-ben és az OFHTF-ben már 430 szgk/1000 lakos alapján számolták a hálózatfejlesztési igényeket.

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print