Utak és autópályák tervezése

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

81. SZ. FŐÚT MEZŐÖRS ELKERÜLŐ SZAKASZ

Vissza

Helyszín:

Megbízó:Győr-Moson-Sopron Megyei Állami Közútkezelő Kht

Év:1999

Árbevétel:

Letöltés:81. SZ. FŐÚT MEZŐÖRS ELKERÜLŐ SZAKASZ

Technikai adatok:

Változatok hossza: 3,5-4,3 km

Tervezési kategória: K.II.a.A.

Tervezési sebesség: 100 km/h

Forgalmi sávok száma: 2x1

Sávszélesség: 3,50 m

Padkaszélesség: 2,50 m

Koronaszélesség: 12,00 m

Műtárgyak: 160-210 m2

Szolgáltatások:

-Tanulmányterv

81. SZ. FŐÚT MEZŐÖRS ELKERÜLŐ SZAKASZ

Mezőörs község Győr-Moson-Sopron megye délkeleti határának közelében, a Cuhai-Bakony-ér völgyében helyezkedik el. A települést délkelet-északnyugati irányban szeli át a közlekedés gerincét jelentő 81. sz. főút.

Az átkelési szakasz keresztmetszeti kialakítása és a vízszintes ívsugarak nagysága különösen a Cuhai-Bakony-ér hídjának térségében a rétalapi út csomópontjában, valamint a postahivatal és a templom közötti szakaszon nem megfelelő, és a nehézjármű-forgalom károsító hatását bizonyítja, hogy a templom rendszeres felújításra szorul. A tanulmányterv célja olyan racionális nyomvonalak keresése és összehasonlítása, melyek figyelembe veszik a különböző környezeti hatásokat és a legkedvezőbb nyomvonal kijelölése. A nyomvonalak vizsgálata során figyelembe vettük a település fejlesztési elképzeléseit is, miszerint a lakóterület, ha csekély mértékben is, de déli irányban terjeszkedik, az északi oldalon a szövetkezeti major fejlesztése nincs napirenden.

A számos előzetes változatból széleskörű egyeztetésre három déli, egy északi és egy közbenső, a község és az újmajori telep között vezetett nyomvonal került. Továbbtervezésre a településtől távolabb húzódó két déli elkerülő nyomvonal egyikét javasoltuk, attól függően, hogy a még egyelőre csak formálódó szabályozási terv melyikkel hozható összhangba.

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print