Projektjeink

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Balatonfüredi Vaszary kastély felújítása

2012 október 08.

Balatonfüred gyógyvízforrásairól híres üdülőhely a XIX. Századtól 1866-tól a terület akkori tulajdonosa, a bencés rend egy európai színvonalú gyógyfürdőtelep létrehozásának gondolatával kiparcellázott telkeket és szigorú építési előírások mellett létrejött egy tetszetős városközpont.
Ezen területen épített egy nyaralót Vaszary Kolos hercegprímás 1892-ben. A Vaszary kastély felújításának tervezését az UVATERV Zrt., a kivitelezést a VEMÉVSZER Kft. nyerte.

 

Vaszary Kolos a kastély építését követően, különös gonddal, növénykülönlegességek sokaságával alakított ki egy angolparkot. 1928-ban, az akkori tulajdonos, a Honvéd Nyugdíjjárulék Alap hozzáépített a kastélyhoz egy Tiszti szanatóriumot. 1957-ben ez a létesítmény a szovjet hadsereg üdülője lett, és a 60-as években hozzáépítettek egy 4 emeletes vasbeton szerkezetű szállodát és éttermet.
2007-ben a Városi Önkormányzat elhatározta Balatonfüred reformkori városközpontjának a helyreállítását, felvirágoztatását kulturális és idegenforgalmi célzattal. Erre kaptak az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól vissza nem térítendő támogatást, amellett, hogy az Önkormányzat 15,2% önrészt vállalt.
Ennek a projektnek volt a része a Vaszary kastély műemléki felújítása és egy olyan magas színvonalú kiállító terem kialakítása, ahová bármely kollekció meghívható. A volt üdülő elbontásával kellemes hangulatú szép park alakult ki. A hercegprímás kastélyát a lehetőségekhez mérten az eredeti formájában próbáltuk helyreállítani. A Tiszti szanatórium épületében a belső válaszfalak elbontásával tudtuk kiállító termeket kialakítani. Balatonfüred Város Önkormányzata határozta el ezt a kulturális alapú városfejlesztést. Ők írtak ki pályázatot ezen céljaik megvalósításához a tervezésre és kivitelezésre. A kastély felújításának tervezését az UVATERV Zrt.,nyerte.
Ez a helyreállítás 600 millió Ft, azaz 2,13 millió Euróba került.
Ez a Vaszary kastély egy páratlanul szép helyen áll, rálátással a Balatonra és a Tihanyi félszigetre, a gyógyvízforrásra épült szívkórház közelében. Így az idelátogatónak megadatik a gyógyulás mellett egy csodálatos környezetben a magas színvonalú kulturális élmény. A legjobb magyar festők anyagából rendeznek kiállításokat. A helyi polgármester gondolatmenete, hogy „a kultúra igazi megújuló erőforrás, sosem fogyó érték, mert aki őrzi gazdagabb lesz attól, hogy átadja”.

 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}
 • {#NAME}

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print