Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

CORRIGO GNSS Szakmai Napon jártunk.

2022 október 14.

2022. október 12.-én került megrendezésre az első CORRIGO GNSS Szakmai Nap. Az eseménynek az impozáns ZalaZONE komplexum biztosította a helyszínt.

A résztvevők átfogó képet kaphattak arról, milyen széles skálán is mozog az RTK GNSS technológia felhasználása. Emellett előadások hangoztak el Magyarország űrstartégiájáról, az Európai Űrügynökség programjairól, földmegfigyelésről. Az előadások szünetében RUIDE műszerbemutató várta az érdeklődőket.

A szervezők betekintést engedtek a CORRIGO valós idejű korrekció szolgáltató rendszer működésébe, múltjába, illetve tervezett jövőjébe is. Ez a CORS hálózat (Continuously Operating Reference Stations – folyamatosan üzemelő referencia állomások) sok tekintetben egyedülállónak mondható hazánkban, hiszen országos lefedettséggel szolgáltat VRS (Virtual Reference Station – virtuális referenciaállomás) hálózatos megoldásban 4-konstellációs – azaz GPS, GLONASS, GALILEO és Beidou – korrekciókat.

A CORRIGO azzal, hogy az amerikai, orosz, európia és kínai navigációs műholdrendszerek jeleire egyidejűleg képes korrekciót biztosítani mobilneten keresztül, számos nagy pontosságigényű földi felhasználói szakágat szolgál ki. Elég csak a geodéziára, a precíziós mezőgazdasági munkák, illetve az önvezető járművek navigációjának támogatására gondolni.

Cégünk Geodéziai és Ingatlanrendezési irodája több RTK GNSS vevővel előfizetője a CORRIGO magas szintű szolgáltatásainak. A konferencián Térszkennelési és BIM Szakosztályunk is megjelent, Stenzel Sándor szakosztályvezető pedig előadást is tartott. Prezentációjában a Cégünknél alkalmazott GNSS helymeghatározással támogatott 3D-szkennelést mutatta be.

A programot izgalmas buszos „kirándulás” zárta, mely során a látogatók megtekinthették a ZalaZONE tesztpályáit.

Összességében a konferencia nagyon magas szakmai színvonalon zajlott. Reméljük jövőre is megrendezésre kerül és lehetőségünk lesz részt venni rajta!

GNSS-szel támogatott térszkennelés az UVATERV Zrt.-nél c. előadás LETÖLTÉSE

  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}
  • {#NAME}

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print