Épületgépészet, villamos tervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az UVATERV Zrt. tevékenységei között az épületgépészeti tervezésnek is jelentős múltja van. A megalakulás óta kapcsolódik az épülettervezéshez, elsősorban a közlekedés területén a magas és mélyépítési létesítmények teljes körű épületgépészeti tervezésével.

Kiemelt jelentősége van a közlekedési létesítmények - metróállomások, repülőtéri terminálok, mélygarázsok, közúti alagutak - épületgépészeti tervezésének, ezen belül a szellőzésnek, melynek a normál üzemi körülmények korszerű kielégítése mellett a vészhelyzetek (tűzesetek) leküzdésében is egyre fontosabb szerepe van.

Sokéves tapasztalataink alapján bármilyen épületgépészeti feladat tervezésére tudunk vállalkozni.

A villamos szaktervezés is elsősorban a közlekedési beruházásokhoz (autópályák, repülőterek, metrók, hidak) és épületekhez kapcsolódik.

A hagyományos épületvillamossági tervezés mellett út- és térvilágítás, villamos energiaellátó rendszerek, vontatási áramellátás, 400 Hz-es villamos energia ellátás, tűzjelzés, telemechanikai rendszerek, optikai repülésbiztosító berendezések, automatizálás, folyamatirányítás képezik tevékenységi körünket.

Kiemelkedő színvonalú munkáink a Ferihegyi repülőtér különféle létesítményei és a budapesti metróhálózat.

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print