Épülettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az UVATERV Zrt. hagyományos profiljai közé sorolható az építészeti tervezés. Elsősorban a közlekedési beruházások keretében szükséges épületek gazdagítják referenciáinkat. Magyarországon terveink alapján épült ki a gépkocsik országos szervízhálózata, számos autóbusz pályaudvar, vasútállomás, vasúti járműjavító, repülőtéri hangár és különböző funkciójú egyéb épület, metróállomás, parkolóház, mélygarázs, közúti határállomás, közúti üzemeltetési, fenntartási bázis és autópálya mérnökség. A közlekedési üzemi épületek között kiemelkedő színvonalat képvisel a Ferihegyi nemzetközi repülőtér 2A termináljának épülete, amely funkcionális kialakításával, korszerű szerkezeti megoldásaival és esztétikus megjelenésével Budapest reprezentatív légikikötője.

A közlekedésüzemi épületeken kívül más építészeti referenciákkal is rendelkezik az UVATERV Zrt. Ipari csarnokok, üzemépületek, iroda és lakóházak, szálloda, kereskedelmi, oktatási és kulturális létesítmények valósultak meg, illetve jelentős műemlékek újultak meg terveink alapján.

Sok – sok épület létrehozásának tapasztalataival a hátunk mögött, az UVATERV Zrt. magasépítési területen vállalkozik:

- Komplex épülettervek elkészítésére vázlattervektől a kiviteli tervekig valamennyi lehetséges terv-fázisban de részt vesz igény esetén a megvalósítás műszaki irányításában is műszaki vezetéssel, művezetéssel.
- Épület és építmény tervezésre valamennyi különböző rendeltetési területen, úgymint
- új épület lakóháztól, középülettől, szállodától kezdve a közlekedési, ipari épületen át akár a szakrális rendeltetésű épületekig
- meglévő épületek szakszerű, igényes felújításának tervezésére a különböző rendeltetésű épületek széles skáláján egyszerű létesítményektől az országos jelentőségű műemlékekig, mint például a Balatonfüredi Vaszary kastély, Jókai emlékmúzeum, vagy Pálóczi kastély
- Önálló épületek mellett épületegyüttesek rendszerek tervezése itthon és külföldön mint például:
- új vasútvonal több száz kilométeres szakaszaihoz tartozó állomások, műszaki épületek teljes köre (inkább külföldön mint pl. Líbia)
- meglévő vasútvonalak átépítésekor, korszerűsítésekor felmerülő teljes épületállomány felújításának tervezése (jellemzően hazai példák)

Társaságunk által készített épülettervek minden esetben gondos funkcionális és technológiai koncepción alapulnak, tartalmaznak minden szükséges szakági részlettervet, szerkezetükben korszerűek és gazdaságosak, megjelenésükben esztétikusak. Széleskörű tapasztalataink alapján gyakorlatilag bármilyen igényű és funkciójú épület tervezésére vállalkozunk.

Print

Aktualitások

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt várható befejezési dátuma: 2020.01.31.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Kutatók Éjszakája 2019

A Kutatók Éjszakája 2005 óta megrendezésre kerülő, Európa-szerte szervezett ingyenes szakmai programsorozat, mely célja a tudomány és a különböző kutatási területek népszerűsítése.

Bővebben

Szkennelés a levegőből, avagy a RUIDE UAV Nap

2019. szeptember 13.-án pénteken került megrendezésre a RUIDE UAV Nap, Székesfehérváron. Az eseménynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete adott otthont.

Cégünket Szászvári János irodavezető helyettes, Pintér László, Csabai Tamás és Stenzel Sándor geodéták képviselték.
A konferenciát nagy érdeklődés övezte, több mint 135 látogató volt kíváncsi a drónok világára, valamint a kínai RUIDE gyártó legújabb technológiáira.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print