Aktualitások

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

FORGALMI POTENCIÁLOK VÁLTOZÁSA 1995 ÉVTŐL A KÖZÚTHÁLÓZAT VÁLTOZÁSA FÜGGVÉNYÉBEN

2021 május 11.

Tartalmi kivonat:

Az UVATERV Zrt tervtárában a forgalmi modellezésről 1995-től, már digitálisan felhasználható formában rendelkezésre állnak adatok, amelyek alapján bemutatjuk, hogyan változtak a forgalmi potenciálok az országosan elfogadott, és az EU-nak is bemutatott jelenlegi alapmodellekben az 1995 évben kifejlesztetthez képest.

A tanulmány két részre bontása:

A tanulmányt terjedelme miatt két részre bontottuk: Az első részben, az első négy fejezetben bemutatjuk az 1995 évi és a jelenlegi modellt, a tervekben megfogalmazott célokat. A második részben összehasonlítjuk a két modell készítés évének közúti forgalmi mátrixait, térségekből induló forgalmakat, a vasúthálózat változását is figyelembe véve, a KSH, Eurostat jelenlegi adataival, a több mint húsz éves idősorokkal összevetve rámutatunk tanulságokra, amelyek jó része további vizsgálatokat igényel.

A csatolt PDF-ekben (Forgalmi potenciálok változása_1.pdf, Forgalmi potenciálok változása_2.pdf) a Közlekedéstudományi Szemle 2020. LXX. évf. 2., és 3. számában megjelent tanulmányt bővítettük, aktualizáltuk.

Megjegyzés:

A PDF-ben hivatkozások szerepelnek (az ábrák nagy felbontású képekben, a táblázatok, diagramot eredeti EXEL állományai), amelyek két külön alkönyvtárakból érhetők el, amelyeket abba az könyvtárába kell másolni, amelybe a PDF-eket másoltuk:
Tematikus térképek, grafikonok kép (JPG, GIF) formában:.JPG_GIF
EXEL állományok:.XLS
Az alkönyvtárakat és azok tartalmát külön kérésre rendelkezésre bocsátjuk.

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print