Geodézia és ingatlanrendezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az építőmérnöki - régebbi szóhasználattal kultúrmérnöki - munka jelképe mind a mai napig a terepen felállított teodolit és a műszer mögött álló mérnök. Ez így szerepel a laikus köztudatban, holott a geodéziai műszerek ma már nagy mérési pontossággal és sebességgel dolgozó elektronikus mérőállomások, a terepfelvételben széleskörű alkalmazást nyertek a légifotogrammetria, az űrfelvételek és a műholdas helymeghatározó rendszerek. A mérnök is többször alkalmazza a terepfelvétel vagy kitűzési munka során a számítástechnikát és az elektronikát, mint az optikai rendszereket.

A geodéziai munka a tervezett létesítményekhez alapadatokat szolgáltat, ezért teljes megbízhatósággal kell végezni. Az UVATERV Zrt. nagy gyakorlattal és magas szakmai képzettséggel rendelkező munkatársai évtizedek óta folyamatosan, minden reális igényt kielégítő módon végzik ezt a tevékenységet, ami végül beépül a társaságunk által tervezett építmények - utak, hidak, épületek stb. - dokumentációiba.

A különféle építmények tervezése, illetve megvalósítása során szükséges ingatlanrendezési feladatokat is ellátja az UVATERV. Erdő és mezőgazdasági területek művelésből való kivonási tervei, terület-megszerzési, telekrendezési és telekalakítási tervek készülnek szinte minden létesítményhez.

 

Print

Aktualitások

Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben

2021. november 11-12.-én került sor a Térinformatikai Konferenciára. Az idén immár 12. alkalommal megrendezett, szakkiállítással egybekötött szakmai eseménysorozatnak hagyományosan a Debreceni Egyetem adott otthont.

Cégünket Stenzel Sándor, a Geodéziai s Ingatlanrendezési Iroda, Térszkennelési és BIM Szakosztályának vezetője képviselte. Kollégánk a 12. (Térinformatikai adatgyűjtés és –nyilvántartás) szekcióban tartott előadást „Geodéziai ellenőrzések az M44 Tisza-híd kivitelezési munkálatai közben” címmel.

Bővebben

A középfokú földmérő szakmai képzésekről röviden

Hazánkban öt középfokú intézményben képeznek földmérő, földügyi és térinformatikai technikusokat.
Az alábbi videó ezeket mutatja be két percben.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print