Geodézia és ingatlanrendezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az építőmérnöki - régebbi szóhasználattal kultúrmérnöki - munka jelképe mind a mai napig a terepen felállított teodolit és a műszer mögött álló szakember. Ez így szerepel a laikus köztudatban, holott a geodéziai műszerek ma már nagy teljesítményű, szélső mérési pontossággal és sebességgel dolgozó elektronikus, Robot mérőállomások. A terepfelvételezésben széleskörű alkalmazást nyertek a légi fotogrammetriai megoldások és az űrfelvételek. A polgári életben néhány évtizede megjelenő műholdas helymeghatározási technológia (GPS/GNSS) első nagy felhasználói köre is a geodézia volt. Jól látható, hogy a mérnök manapság többször alkalmazza a számítástechnikát és az elektronikát, mint az optikai rendszereket a felmérési vagy kitűzési munkái során.

A geodéziai szakág a tervezett létesítményekhez szolgáltat alap adatokat, ezért a terepi adatgyűjtést, azaz a felmérési munkákat a lehető legnagyobb megbízhatósággal és körültekintéssel kell elvégeznie.

Az UVATERV Zrt. nagy gyakorlattal és szakmai képzettséggel rendelkező földmérő munkatársai évtizedek óta folyamatosan, a legmagasabb pontosságigényű műszaki elvárásokat is kielégítő módon végzik tevékenységüket, mely végül beépül a társaságunk által tervezett építmények - utak, hidak, épületek stb. - dokumentációiba.

A UVATERV Zrt. geodéziai szakemberei a különféle építmények tervezése, illetve megvalósítása során szükséges ingatlanrendezési feladatokat is ellátnak. Erdő és mezőgazdasági területek művelésből való kivonási tervei, terület-megszerzési, telekrendezési és telekalakítási tervek készülnek szinte minden létesítményhez.

A Geodéziai és Ingatlanrendezési iroda 2021 októberében egy Térszkennelési és BIM Szakosztállyal bővült. Az itt alkalmazott nagyteljesítményű és -pontosságú 3D-szkenner nagyban támogatja, kiegészíti és meggyorsítja a hagyományos geodéziai feladatvégzést. Sőt túlmutat annak eredménytermékein, hiszen a tematikus, réteghelyes térbeli vektortérképek mellett, a nagyfelbontású, színezett fotórealisztikus 3D-pontfelhőből tetszőleges felbontású térháló (mesh), illetve 3D-modell is kiértékelhető.


 

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print