Geodézia és ingatlanrendezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az építőmérnöki - régebbi szóhasználattal kultúrmérnöki - munka jelképe mind a mai napig a terepen felállított teodolit és a műszer mögött álló mérnök. Ez így szerepel a laikus köztudatban, holott a geodéziai műszerek ma már nagy mérési pontossággal és sebességgel dolgozó elektronikus mérőállomások, a terepfelvételben széleskörű alkalmazást nyertek a légifotogrammetria, az űrfelvételek és a műholdas helymeghatározó rendszerek. A mérnök is többször alkalmazza a terepfelvétel vagy kitűzési munka során a számítástechnikát és az elektronikát, mint az optikai rendszereket.

A geodéziai munka a tervezett létesítményekhez alapadatokat szolgáltat, ezért teljes megbízhatósággal kell végezni. Az UVATERV Zrt. nagy gyakorlattal és magas szakmai képzettséggel rendelkező munkatársai évtizedek óta folyamatosan, minden reális igényt kielégítő módon végzik ezt a tevékenységet, ami végül beépül a társaságunk által tervezett építmények - utak, hidak, épületek stb. - dokumentációiba.

A különféle építmények tervezése, illetve megvalósítása során szükséges ingatlanrendezési feladatokat is ellátja az UVATERV. Erdő és mezőgazdasági területek művelésből való kivonási tervei, terület-megszerzési, telekrendezési és telekalakítási tervek készülnek szinte minden létesítményhez.

 

Print

Aktualitások

Felmérés a város(ok) felett

A Magyar Légimentők 7 bázisukról évente átlagosan 2400 esetben végeznek mentési feladatokat, leginkább súlyos baleseteknél, kritikus ellátási szituációkban.

Bővebben

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

A Széchenyi 2020 Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program VEKOP-2.1.1.-15 kódszámú „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásra az UVATERV Zrt. a „Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése” címmel beadott megvalósítandó projektje 2018-ban támogatást nyert.

Bővebben

Technológiák és tevékenységek bemutatása a Debreceni Egyetemen.

2017. november 26-27.-én Stenzel Sándor kollégánk, eleget téve a Debreceni Egyetem Műszaki Kar, Építőipari Intézet, Építőmérnök Tanszékének megtisztelő felkérésére, két napon keresztül tartott szakmai előadásokat és műszaki gyakorlatokat a patinás intézményben.

Bővebben

Projektjeink

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Budapest – Esztergom villamosítása

Az esztergomi vasútvonal építése még a XIX. században kezdődött, eredetileg Helyi Érdekű Vasútnak szánták. A vasútvonal elsődleges célja a budapesti gyárak és lakosság szénnel való ellátása volt. A XX. században a szénbányászat visszaesett valamint a környező települések ugrásszerű növekedésnek indultak. A teherforgalom szerepét átvette az elővárosi személyforgalom.

Bővebben

KIS HÍD, NAGY BÁTORSÁG, JOBB SZERKEZET AZ ÁRPÁD HÍD, MARGITSZIGETI LEHAJTÓ, EGYENES ÁGÁNAK FELÚJÍTÁSA

Bödecs Zoltán Uvaterv Zrt. Híd- és szerkezettervező iroda, irányító tervező

ÖSSZEFOGLALÁS

Egy 65 éves szerkezet felújítási tervezése és során olyan kedvezőtlen megoldást találtunk amely megszüntetése célszerűnek látszott. Egy ilyen megoldás megvalósítása azonban messze túlmutat egy egyszerű felújítási munka elvégzésén. Szerencsére a Tulajdonos - Beruházó partner volt abban, hogy a probléma gyökerét megragadva további évtizedekre tudjuk kitolni a szerkezet szolgálati idejét.

Bővebben

Print