Híd- és szerkezettervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A hidak a kapcsolatteremtés évezredes jelképei és egyúttal a mérnöki alkotások között talán a leglátványosabbak. Számos világváros jelképévé vált egy-egy nagyszerű híd, mint New Yorkban a Brooklyn-híd, Londonban a Tower-híd, San Franciscoban a Golden Gate, vagy Budapesten az Erzsébet-híd.

Az Erzsébet-hídról azonban a mérnöktársadalomnak az UVATERV Zrt. is eszébe jut, hiszen társaságunk minden produktumát cégünk emblémája és védjegye, az Erzsébet-híd egyszerűsített grafikája ékesít.

A magyar híd- és szerkezettervező mérnökök alkotó készségét, tudását és tehetségét hirdetik az UVATERV Zrt. által tervezett hidak, tornyok, speciális csarnokok és acélszerkezetek, ipari szállító rendszerek Magyarországon és mintegy húsz országban Indiától Kubáig, Németországtól Szaud-Arábiáig.

Az UVATERV Zrt. hídtervező irodáján huszonhárom mérnök és technikus dolgozik. Közülük többen nemzetközi szaktekintélyek, számos szakmai szabadalom alkotói. Kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkeznek a különböző szerkezeti megoldások tervezésében, az építéstechnológiai lehetőségek ismeretében és a leggazdaságosabb kombinációk kiválasztásában.

A tervezők munkájában meghatározó motívum az új megoldások keresése. Erre talán legjobb példa az UVATERV Zrt. által tervezett négy budapesti Duna-híd, időrendben az Árpád-híd, az Erzsébet-híd, a Hárosi-híd és az 1995-ben felavatott Lágymányosi híd. Mindegyik más szerkezettel épült, és mindegyik tartalmaz szakmai újdonságokat, egyedi attraktív megoldásokat. A látványos nagy feladatok mellett igen jelentős a kisebb hidak és egyéb mérnöki szerkezetek tervezése, elsősorban a hazai autópálya-tervezésekkel összefüggésben.

Néhány megvalósult újszerű hídszerkezet: M3 Oszlári Tisza-híd (2002); M9 Szekszárdi Duna híd ártéri szerkezetei, összes alépítménye (2003), M7 Mura-híd (2008), stb.

Az utóbbi években a hídtervező iroda nagy mennyiségű vasúti hidat tervezett különböző szinteken (a megvalósíthatósági tanulmánytól kezdve a kiviteli tervig, tervezői művezetéssel) az ország szinte valamennyi felújítandó vasútvonalára. Ezeket a munkákat is a nagy feladatokkal azonos igényességgel végzik a tervezők.

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print