Közlekedési hálózattervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

A közlekedési hálózattervezés térben és időben megoldandó feladat. A hálózat bővítését, a különböző útkategóriák közötti hierarchikus rendet az időben változó közlekedési igények alapján kell meghatározni. A hálózatok fejlesztése nem csak kapacitásbővítés, hanem a közlekedési, szállítási szolgáltatások folyamatos minőségjavítása.

Az infrastruktúra-hálózatok fejlesztése - beleértve a komplex közlekedési rendszert is - hosszú távra és jelentős területen érvényesíti hatását. Meghatározza az adott térség gazdasági, társadalmi fejlődését, környezeti állapotát. A hatások pozitív és negatív irányúak lehetnek, ezért a hálózattervezés lényegileg optimumkeresés.

Közlekedési hálózattervezés esetén optimumkeresés történik

  • a közlekedési alágazatok közötti munkamegosztásban,
  • a településszerkezet differenciált kiszolgálásában,
  • a forgalmi folyamok racionális levezetésében,
  • a főhálózat, gyorsforgalmi utak és alsóbbrendű utak teherviselésének arányában,
  • a hálózat szükséges és elégséges mértékében,
  • az építési, fenntartási, üzemeltetési költségek alakulásában,
  • az elérhető gazdasági előnyök és környezeti hatások összevetésében.

A közlekedési tárca megbízása alapján az UVATERV Zrt. a 80-as évek elejétől folyamatosan foglalkozik

  • az országos közúthálózat fejlesztésével,
  • a magyarországi gyorsforgalmi úthálózat fejlesztésével és
  • a megyei, alsóbbrendű úthálózatok fejlesztésével.

A munkában a tudomány és a technika legfrissebb eredményeit alkalmazzuk. Digitális hálózati modellek, folyamatosan ellenőrzött és aktualizált országos célforgalmi mátrixok, a nemzetgazdaság közép- és hosszú távú fejlesztési trendjéből levezetett forgalmi prognózisok képezik az alapadatokat. A hálózaton a különböző időtávlatban várható forgalmi terhelések eloszlását korszerű, számos közlekedési paramétert reálisan kezelő számítógépes program alkalmazásával elemezzük.

Az UVATERV Zrt. Magyarországon egyedülálló tapasztalatokkal és referenciákkal rendelkezik a közlekedési hálózattervezés szakterületén, és a fejlesztési koncepciók alkotására, ellenőrzésére és értékelésére egyaránt képes kisebb és nagyobb régiók számára.

 

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print