Épülettervezés
Helyszín:
Megbízó:Középületépítő - Vegyépszer Építési Közkereseti Társaság
Év:1995
Árbevétel:
Szintek száma: pince + földszint
Beépített alapterület: 2.500 + 2.700 = 5.200 m2
Összes alapterület: 2.500 + 5.400 = 7.900 m2
- Építészet
- Szerkezettervezés
- Épületgépészet
- Elektromos munkák
- Konyhatechnológia
- Telekommunikáció
- Telemechanika
- Talajmechanika
- Út- és térburkolat tervezés
A Budapest Ferihegyi repülőtéren a 2. számú felvételi épület közelében, azzal egyidőben épült meg az UVATERV tervei alapján a catering - fedélzeti ellátó konyha - épülete. A forgalomnövekedés miatt a létesítmény kapacitását kétszeresére kellett növelni, ezért az épület is kétszeres területűre növekedett, valamint a meglévő rész átalakításával az egész konyhaüzem átalakult, folyamatos 24 órás üzem alatt.
A létesítmény engedélyezési terveit a BUVÁTI Rt. készítette, az eredeti épületet és a bővítés, átalakítás kiviteli terveit az UVATERV Rt.
A tervezés, kivitelezés különlegessége volt a mintegy VI. ütemben történt megvalósítás, amely így biztosította a repülőgépek folyamatos ellátását az átépítés alatt is.
A catering épülete - mint minden repülőtéri létesítmény - teljes épületfelügyeleti rendszerrel, strukturált telekommunikációs hálózattal rendelkezik.