Vasúttervezés

iso 9001

iso 14001

Minősített NATO

Az összközlekedési szállítási feladatokból a vasút változó arányban részesül a földrajzi adottságok, a gazdasági és technikai fejlettség és a közúti motorizációs szint függvényében. A szállítási teljesítmények terén a közút vezető szerepe az egész világon kialakult, ugyanakkor több fejlett országban a vasút újabb felvirágzásának lehetünk tanúi, és számos fejlődő ország építi ki vasúti alaphálózatát.

Az UVATERV alapítását követően jelentős feladatot adott a tervezőknek a vasúthálózat rekonstrukciós és korszerűsítési tervezése. Számos magyarországi vonal, személy- és teherforgalmi állomás, rendező pályaudvar tervét készítették az UVATERV tervezői. Az 1976-86 közötti időszakban teljesítettük ezen a szakterületen legnagyobb feladatunkat. Elkészítettük Tunézia és Líbia között (Sfax-Tripoli) 500 km teljesen komplett vasút építési terveit, továbbá Tripoli és Bengázi között 730 km vasút engedélyezési tervét.

A nagy munkák mellett számos állomási rekonstrukció, közúti és elővárosi vasút, keskeny-nyomtávú vasút és iparvágány, valamint néhány speciális felépítményi szerkezet terve szerepel az UVATERV Zrt. referenciái között.

Print

Aktualitások

Nagy segítség a kicsiknek

Az UVATERV Zrt. nem először tesz jótékony felajánlást, illetve mutat tettrekészséget pozitív társadalmi felelősségvállalás terén.

Bővebben

Reprezentációs költségek felajánlása.

Az UVATERV célja, hogy példamutató és színvonalas munkánkkal értéket teremtsünk, ugyanakkor tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, az itt élő emberekért, munkatársainkért és családjaikért.

 

Bővebben

Kiállítottunk a XIII. Térinformatikai Konferencián

2022. november 3-4.-én, immár 13. alkalommal került megrendezésre a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás a Debreceni Egyetemen.
Az UVATERV Zrt. évek óta előadásokkal képviseli magát a szakmai eseménysorozaton, ám idén első alkalommal kiállítóként is megjelent.

Bővebben

Projektjeink

Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése

Kedvezményezett neve: UVATERV Út-, Vasúttervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Felhajlított pászmavezetéssel készülő nagyteljesítményű, tartós normál és könnyűbetonból készülő híd-gerendacsalád fejlesztése
Szerződött támogatás összege: 299 186 917 Ft
Támogatás mértéke: 58,752986%
Projekt befejezési dátuma: 2020.08.12.
Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.1-15-2016-00175

Bővebben

Igazi hídkülönlegesség a Tisza felett

Az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek-Tiszakürt útvonalán impozáns megjelenéssel és méretekkel bíró, új Tisza-híd épül.

Bővebben

Békéscsabai Földmérő Napok

2018. november 21-22.-én került megrendezésre a Békéscsabai Földmérő Napok.

        A Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság (MFTTT), a Békés Megyei Kormányhivatal, és a Békés Megyei Mérnöki Kamara közös rendezvényén kollégánk, Stenzel Sándor is tartott előadást, "3D-technológiák alkalmazása az UVATERV Zrt. geodéziai megoldásaiban" címmel.

Bővebben

Print